Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Procházíte 27 příspěvky pro 5 2017

Jak čtou personalisté životopisy?

Zaslali jste svůj životopis a čekáte, zda budete pozvání na pracovní pohovor? Zajímá vás, jestli vůbec váš životopis v dané firmě někdo četl?

Asi vás vůbec nepřekvapí, že personalisté každému životopisu věnují pouze velmi krátký čas. Jde o vteřiny až desítky vteřin, takže podrobné pročtení životopisu nepřichází v úvahu.

Co personalista na životopise…

Číst
Kategorie: Články

Jak správně napsat životopis?

Hledáte práci a potřebujete mít správně sestavený životopis?

Dnes vám s tím pomůžeme. Životopis je vaší osobní vizitkou a je to první moment kontaktu mezi potencionálním zaměstnancem a zaměstnavatelem. Velmi důležitý je charakter pracovní nabídky. Pro každou nabídku si vytvořte životopis na míru. Pokud se chystáte odpovědět na nabídku některé z konzervativnějších firem,…

Číst
Kategorie: Články

Jak může váš profil ovlivnit získání zaměstnání?

Trendem dnešní doby jsou bezpochyby sociální sítě. Mezi nejznámější patří Facebook, Twitter nebo LinkedIn .

Věděli jste, že tyto sociální sítě používají personalisté firem, u kterých vede  LinkedIn . Slouží jim jako kanál k oslovení potencionálních zaměstnanců i zdroj informací. Jedná se totiž o profesní sociální síť, na které si můžete založit…

Číst
Kategorie: Články

Dělá vás zaměstnání šťastnými?

Také je vaším snem chodit do práce s nadšením a domů se vracet s úsměvem? Zní to jako nesplnitelné přání, ale opak je pravdou. Italští vědci udělali průzkum a zveřejnili žebříček zaměstnání, ve kterých jsou lidé nejšťastnější.

Na prvním místě se umístilo církevní povolání. V tomto případě nemusí jít přímo o…

Číst
Kategorie: Články

Tipy na knihy pro úspěšného manažera

Chcete být dobrým manažerem a rozvíjet své schopnosti, rozšířit si zorné pole v oblasti businessu, nahlédnout do tajů manažerské psychologie nebo se seznámit s novými myšlenkami? Ukážeme Vám, které knihy vám k tomu pomohou, a které byste si určitě měli přečíst.

1. Napoleon Hill – Myšlením k bohatství

-tato kniha vás naučí jak vydělat peníze.…

Číst
Kategorie: Články

Dluhy z dědictví

Zdědili jste po příbuzných majetek a nevíte, zda je zatížen nějakým dluhem? Nabytí dědictví bohužel někdy neznamená jen radostné majetkové přilepšení, někdy vám může dostat do dost nepříjemné situace. V současné době rostou případy, kdy dědicům zůstanou po zemřelém pouze dluhy, Hlavní problém spočívá v tom, že mnohdy dluhy vyjdou v dědickém řízení najevo…

Číst
Kategorie: Články

Víte jaké máte povinnosti jako zaměstnavatel?

Máte ve firmě zaměstnance a nevíte, jaké máte povinnosti vůči institucím? O tom všem bude dnešní článek.

A o jaké instutice se jedná? Jde především o zdravotní pojišťovny, Českou správu sociálního zabezpečení, Finanční správu, Úřad práce a další.

 Cílem tohoto článku je poskytnout přehled týkající se základních zákonných povinností zaměstnavatelů vůči…

Číst
Kategorie: Články

Češi investují do malých bytů

  • 0

Nákup menšího bytu pro účel dalšího pronájmu považují až tři čtvrtiny Čechů za dobrou investici, ve které vidí dlouhodobé a stabilní uložení finančních prostředků. Z řad nájemníků je největší zájem právě o byty o dispozici 2+kk nebo 2+1. Podle odhadů byl za loňský rok každý čtvrtý prodaný byt kupován jako investice pro…

Číst
Kategorie: Články

Nový elektronický systém

Už jste slyšeli o novém elektronickém systému „PES“?

Jedná se o systém, který usnadní práci se zjišťováním informací o povinnostech, které jako podnikatele mají. Tento systém by měl být spuštěn začátkem roku 2018.

Podnikatelé tak budou mít  ucelený přehled o tom, které povinnosti musí plnit podle českých zákonů. 
Současně umožní firmám a podnikajícím fyzickým osobám…

Číst
Kategorie: Články

Zapomenutá registrace k DPH

Podnikáte a nejste plátce DPH. Co ale dělat, když jste dosáhl limitu obratu 1 mil. Kč a zapomněl jste se k plátcovství registrovat?

Pokud již taková situace nastane a vy na to přijdete sám a budete to chtít dobrovolně opravit, tak je potřeba registraci zpětně učinit k datu momentu, kdy se podle zákona…

Číst
Kategorie: Články

Potvrzení o bezdlužnosti online

Někdy nastane situace, kdy podnikatel potřebuje potvrzení o bezdlužnosti od finančního úřadu. Podnikatelé většinou o bezdlužnost žádali prostřednictvím datové schránky. Nově o toto potvrzení lze žádat i online. K tomuto slouží formulář označený také jako „Obecná písemnost určená pro podání orgánům FS ČR“.

Formulář je dostupný na stránkách Finanční správy v sekci Obecné písemnosti…

Číst
Kategorie: Články

Náklady spojené s řešením soudních sporů hradí pojišťovny

Spousta z nás už narazila, případně v životě může narazit na spor, který je vhodné řešit soudní cestou. Strašákem však v souvislosti s tímto úkonem jsou vysoké výdaje za právního zástupce a jiné soudní výdaje. Z toho důvodu spousta z nás také od soudního řešení upouští. Existuje ovšem řešení, které nám může pomoci přestat se bát rizika…

Číst
Kategorie: Články

Daň v nemovitých věcí a její splatnost

Všichni kdo jsou vlastníky nějaké nemovitosti mají povinnost odvádět daň z nemovitosti.Lhůta pro zaplacení daně připadá na 31. května.

Finanční úřady všem fyzickým osobám vlastnící nemovitost zasílá  bezplatnou složenku. Právnické osoby obdrží informaci o daňové povinnosti do datových schránek. Pokud nemají zpřístupněnou datovou schránku, přijde jim poštou běžná poštovní poukázka.

Další možností je zasílání údajů pro placení daně e-mailem nebo prostřednictvím SIPO, u kterých proběhne úhrada daně v souladu…

Číst
Kategorie: Články

Registrace a zapamatování platebních karet

  • 0

Zákazníci pro platbu svých internetových objednávek čím dál víc využívají platbu kartou místo převodů na účet. Novinkou v platebních transakcích pomocí karty je registrace karty pro zapamatování při další platbě. Ovšem možnosti této registrace se většina z zákazníků stále obává.

Registrace a zapamatování karty spočívá v tom, že zákazník pouze při první platbě vyplní…

Číst
Kategorie: Články

Změny ve formuláři "Hromadné oznámení zaměstnavatele"

Máte ve firmě zaměstnance a víte, jaké změny jsou při vyplňování tiskopisu na zdravotní pojišťovny? V tomto článku si řekneme jaké kódy na formuláři „Hromadné oznámení“ přibyla, a které byly zrušeny.

Každý pojištěnec je povinen oznámit své zdravotní pojišťovně nejpozději do osmi dnů skutečnosti rozhodné pro vznik nebo zánik povinnosti státu platit…

Číst
Kategorie: Články

Plánované snížení odvodů na sociální pojištění

Pokud projde plánovaný návrh vlády mohli by někteří poplatníci ušetřit na sociálním pojištění. Vláda plánuje zavedení rozdílné sazby pojistného na sociální zabezpečení podle počtu nezaopatřených dětí u zaměstnanců a OSVČ.

Pro ty, kteří děti nemají by sazby pojistného zůstaly stejné. Snížily by se pouze pro poplatníky, kteří pečují o dvě a více nezaopatřených dětí. 
Vymezení nezaopatřenosti dítěte by bylo stejné…

Číst
Kategorie: Články

Investice do podílových fondů rostou, ovšem je třeba dát si pozor!

Zhodnocení finančních prostředků na spořicích účtech je velmi nízké, protože úroky spořicích účtů se pohybují na úrovni pod jedním procentem. Jestliže narazíme na vyšší úrokovou míru, spořicí účet má většinou jiná omezení, např. maximální výši vkladu. Lidé proto hledají jiné možnosti, jak své volné finanční prostředky zhodnotit. Jednou z variant je…

Číst
Kategorie: Články

Zaměstnanec na "neschopence".

Máte zaměstnance na nemocenské a chtěli byste zkontrolovat, jestli dodržují léčebný režim a nevíte, jaké jsou pravidla těchto kontrol?

Kontrolovat dodržování režimu dočasně práce neschopného zaměstnance mohou zaměstnavatelé v období prvních 14 kalendářních dnů. 

Náhradu při nemocenské stanovuje jednak zákoníku práce  v § 192 až § 194 a dále zákon o nemocenském pojištění v § 23…

Číst
Kategorie: Články

Českou republiku trápí nedostatek pečovatelů pro seniory a postižené

V České republice chybí několik tisíc pracovníků zaměřených na péči o seniory a postižené osoby. Sociální služby jsou oproti jiným odvětvím a oborům charakteristické nízkými platy. Proto je pro organizace těžké získat zaměstnance a následně si je udržet. Hrozbou je tím pádem možnost omezení dostupné péče. Dle údajů Statistického úřadu dosahovala v roce…

Číst
Kategorie: Články

Klesají náklady na střešní solární panely

  • 0

Ceny solárních technologií postupně klesají a s pomocí dotací od státu by se počet fotovoltaických panelů mohl zvyšovat i v Česku. Během pěti let by mohlo přibýt až 10 tisíc nově nainstalovaných střešních panelů k výrobě elektřiny ze slunce.

Střešní fotovoltaiky je možné rozdělit do dvou skupin. Vyrobenou energii je možné ukládat do baterií,…

Číst
Kategorie: Články