Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak čtou personalisté životopisy?

Zaslali jste svůj životopis a čekáte, zda budete pozvání na pracovní pohovor? Zajímá vás, jestli vůbec váš životopis v dané firmě někdo četl?

Asi vás vůbec nepřekvapí, že personalisté každému životopisu věnují pouze velmi krátký čas. Jde o vteřiny až desítky vteřin, takže podrobné pročtení životopisu nepřichází v úvahu.

Co personalista na životopise nejvíce zkoumá?

Samozřejmě, že největší důraz je kladen na ty důležité kolonky. Nejvíce o vás řekne vaše předchozí zaměstnání – v jaké firmě jste byli, jak dlouho jste tam pracovali a na jaké pozici jste působili. Váš současný/bývalý zaměstnavatel do jisté míry určuje prestiž, vaše pozice pak relevantní praxi a délka pracovního poměru spolehlivost.

Personalisté si také všimnou vašeho vzdělání, celkového pojetí životopisu (úprava, barvy, pečlivost) a celý životopis projedou očima, přičemž hledají klíčová slova, která očekávají.

Vzhledem k minimálnímu času, po který jsou personalisté ochotní a schopní se vašemu životopisu věnovat, je potřeba jim trochu vyjít vstříc. Informace sdělujte jasně, přehledně a v pevně dané struktuře. Důležité údaje zvýrazněte, ale nepřehánějte to. U každé pracovní zkušenosti popište to nejdůležitější – co a pro koho jste dělali.

Teď už jen čekat zda váš životopis byl natolik poutavý a zajímavý, že se stanete jedním z kandidátů na požadovanou pozici. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus