Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Dělá vás zaměstnání šťastnými?

Také je vaším snem chodit do práce s nadšením a domů se vracet s úsměvem? Zní to jako nesplnitelné přání, ale opak je pravdou. Italští vědci udělali průzkum a zveřejnili žebříček zaměstnání, ve kterých jsou lidé nejšťastnější.

Na prvním místě se umístilo církevní povolání. V tomto případě nemusí jít přímo o papeže, ale jedná se o všechny, kteří zasvětili život modlitbě.

Druhou pozici obsadili vysocí úředníci, kteří jsou šťastní právě z důvodu odpovědnosti a možnosti rozhodovat o důležitých situacích. Třetí místo obsadili manažeři v zemědělství a zahradnictví. I v tomto případě jsou zaměstnanci šťastní z důvodu odpovědnosti nebo rozhodování. Hlavním důvodem štěstí je síla přírody, která má terapeutické účinky.

Sice nemají vysoké platy ani velkou zodpovědnost, ale čtvrté nejšťastnější zaměstnání mají právě sekretářky a sekretáři. Tato pozice dělá své zaměstnance šťastnými právě z pocitu důležitosti a jistoty.

Poklidná práce a čisté ovzduší to je práce vydavatelů předpisů či certifikátů. Zaměstnance na těchto pozicích naplňuje plnění úkolů a značná odpovědnost.

Sektor zdravotnictví -záchrana životů, kritické situace a značná odpovědnost to dělá právě lékaře, zdravotní sestry či ošetřovatele šťastnými. Oproti jiným zaměstnáním jsou tato povolání méně oblíbená, neboť lékaři jsou vystaveni nevyhnutelné frustraci. Soběstačnost a příroda na dosah ruky mezi další nejšťastnější zaměstnání patří profese zemědělce. Práce v přírodě v nich prý vytváří vnitřní klid.

Ikdyž se to nemusí na první pohled zdát, tak další skupinou jsou  řemeslníci , kteří jsou ve svém povolání šťastní. Vedle řemeslníků to jsou i elektrikáři, kteří většinou vykonávají velmi užitečná povolání a zároveň nesou odpovědnost za správné provedení. A právě to je dělá šťastnými. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus