Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Procházet


Procházíte 11 příspěvky pro 10 2015

Kontrolní hlášení

Novelizací zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, vzniká od 1. 1. 2016 plátcům DPH nová povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení. Tento nový druh daňového tvrzení a obsahuje vybrané údaje o plněních, které plátce vykazuje ve svém daňovém přiznání k DPH. Kontrolní hlášení je založeno z velké části na údajích ze současné evidence pro…

Číst
Kategorie: Články

Příjmy z nájmu

Vlastníte nemovitost či movitou věc a chcete si přivydělat jejím pronájmem? V tomto článku si ukážeme jak příjem z nájmu správně zdanit a jak se liší u zaměstnanců, podnikatelů a osob, které mají příjmy pouze z nájmu.


Příjmy z nájmu zdaňujeme podle § 9 zákona o daních z příjmů (zákon č. 586/1992 Sb., dále jen „ZDP“). Nejedná se o majetek zahrnutý v obchodním majetku.
 …

Číst
Kategorie: Články

UP Business Camp

  • 0

Dne 17. 10. 2015 jsme se zúčastnili konference UP Business Camp v Olomouci, které jsme partnerem. U registrace jsme obdrželi klíčenku s logem Business Campu a visačku se jménem, pro prvních 200 účastníků byly připraveny tašky s blokem a propiskou. Po registraci v mezičase před první přednáškou jsme si daly lahodnou kávu značky Henri, musíme…

Číst
Kategorie: Články

Výdajové paušály

Blíží se konec roku a nastává čas pomalu se připravovat na zpracování daňového přiznání za rok 2015. V článku si shrneme informace hlavně o výdajových paušálech. 
Pokud uplatňujeme výdaje procentem z příjmů, nevedeme daňovou evidenci, ale vedeme evidenci příjmů a pohledávek. Výdaje pak neuplatňujeme ve skutečné výši, ale procentem podle druhu našich příjmů. 
Pokud vedeme výdaje procentem, nemusíme si…

Číst
Kategorie: Články

Studenti nad 26 let a zdravotní pojištění

Studujete a zároveň máte více jak 26 let? Pokud budete poté i nadále studovat a nebudete zároveň zaměstnaní ani nebudete podnikat, musíte si začít platit pojistné jako tzv. osoba bez zdanitelných příjmů, a to minimálně 1 242 Kč měsíčně.

 Pokud studujete a nedovršili jste věku 26 let platí za Vás zdravotní pojištění stát. Ale po dovršení…

Číst
Kategorie: Články

Cowo Novo - inspirativní prostor pro spolu | práci

  • 0

Dne 7.10. 2015 proběhlo slavnostní otevření nového coworkingového centra Cowo Novo v Novém Jičíně.

Na začátku proběhlo krátké přivítání a poté nás bavil stand-up komik Karel Hynek, který je známý především z pořadu Na Stojáka! Představení bylo perfektní a lidé se u toho velmi bavili.

Jako další bod programu nám Michaela Holišová představila…

Číst
Kategorie: Články

Změny v minimální a zaručené mzdy

K 1. lednu 2016 nabude účinnosti nařízení vlády č. 233/2015 Sb., které mění nařízení vlády o minimální mzdě a nejnižších úrovních zaručené mzdy. Od výše minimální mzdy se odvozuje například platba pojistného na zdravotní pojištění u osob bez zdanitelných příjmů. Zvyšuje se ze současných 1242 korun na 1337 korun.

Minimální mzda se bude od roku 2016 opět zvyšovat. Základní…

Číst
Kategorie: Články

Oční kontakt jako jádro komunikace

  • 0

V předchozím článku jsme psali o mimice a právě oční kontakt je s ní úzce spjat jako jádro neverbální komunikace. Oči neslouží pouze jako přijímače informací, ale také vysílají informace, které se už tak, člověk snaží zakrýt. Jak se říká „oko do duše okno“.

Jak už jsme si uvedli, velmi významnou osobou zkoumání…

Číst
Kategorie: Články

Převod peněz z účtu na účet

Jak dlouho trvá převod peněz nás většinou zajímá když platíme něco na poslední chvíli, nebo čekáme peníze a stále nedorazily. Určitě se vám už stalo, že plátce peníze již odeslal, ale na účtu se stále neobjevily. Může se opravdu stát, že chyba je u banky, většinou však platba nebyla skutečně odeslána.…

Číst
Kategorie: Články

Nejčastější důvody odhlášení newsletterů

  • 0

Vytvoříte a odešlete nový newsletter a najednou zjistíte, že si jej někdo odebral. Přemýšlíte, kde se stala chyba a proč dotyčný nechce dostávat od vás e-maily.

Nemají zájem dostávat e-maily

Jedním z mnoha důvodů proč si lidé odhlašují odběr newsletteru je zkrátka proto, že o něj nikdy neměli zájem. Většina firem do…

Číst
Kategorie: Články

Jak zvládnout registraci k DPH

Pro podnikatele, kteří se chtějí stát ihned po zahájení svého podnikání dobrovolnými plátci DPH, to vůbec není jednoduchý proces.

Obecné podmínky pro registraci uvádí daňový řád (zákon č. 280/2009 Sb.), který stanoví, že přihlášku k registraci je nutné podat jen na příslušném tiskopise vydaném Ministerstvem financí nebo na tiskovém výstupu, který má shodné údaje. Ovšem pokud…

Číst
Kategorie: Články