Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Cesta úspěchu našeho klienta H&Rmoney reality

Společnost H&Rmoney reality, s.r.o. je naším dobrým klientem. Proto jsem se rozhodli uveřejnit krátký rozhovor s jejím jednatelem, panem Radkem Motykou.

Čím se dnes zabýváte a na co se specializujete?

Vzhledem k dlouholeté praxi v oblasti nemovitostí v současné době provozujeme s manželkou první rodinnou realitní kancelář: Harmony reality. Zabýváme se rovněž financováním, či oddlužením klientů, nicméně 80 % spočívá v klasické realitní činnosti, kterou se však snažíme dělat „neklasicky“ – tedy opravdu v zájmu klientů, jejich potřeb a s důrazem na dobré jméno a kvalitu poskytovaných služeb, nikoli pro jednorázovou provizi, jak je to v této branži běžné.

Proč to děláte? Jaké je poslání vašeho podnikání?
Tuto práci dělám proto, že mě baví a rozumím ji a zároveň mi vydělává. Poslání je vznešený název, který bych použil spíše pro lékaře, záchranáře apod. Našim cílem je pomoci lidem vyřešit jejich bytové potřeby, případně svízelnou situaci, kdy se zadluží apod. Najít jim bydlení kde se budou cítit dobře a prožijí kus života. Vlastně neprodáváme nemovitosti, ale sdílíme příběhy a osudy lidí a to je na této práci velice zodpovědné i hezké.

Jaké byly Vaše začátky v podnikání?
Začátky podnikání byly poměrně těžké: začínal jsem jako makléř a zároveň vedoucí velké realitní kanceláře, která však tenkrát v místě, kde jsem působil byla naprosto neznámá, proto jsem na první prodej nemovitosti „čekal“ půl roku, což bylo již opravdu na hraně. Zároveň o zhruba rok později vybudovala pobočku stejné firmy na malém městě má budoucí manželka, za kterou jsem se odstěhoval a pobočky na Moravě předal nástupci. Své síly jsme spojili a provozovali spolu pobočku, s pěknými výsledky, ale bohužel = bohudík jsme získali naprosto nekompetentního a nezkušeného manažera, který nás svými rozhodnutími poškozoval. Zároveň jsme chtěli být svým klientům a hlavně makléřům vstřícnější a proto vznikla první rodinná realitní kancelář, která plní koncept toho, že i v této tvrdé branži lze obchodovat profesionálně a férově zároveň.

Čemu přikládáte největší důraz, bavíme-li se o Vašem podnikání?
Bereme své klienty a hlavně makléře jako rovnocenné partnery. Klientům poskytujeme profesionální servis a k tomu chceme aby se u nás cítili dobře a bez obav. Spolupracujícím makléřům pak poskytujeme dostatečné zázemí pro výkon své práce, nadstandardní odměnu s nulovými poplatky makléře kanceláři a příjemné prostředí rodinné firmy.

Co děláte proto, aby se u vás klient cítil spokojeně a uzavřel s vámi dohodu?
Bylo to již řečeno v minulé odpovědi – perfektní servis + přidaná hodnota. Dáváme našim klientům svůj čas a empatii, jsme jim prostě blíže.

Co je podle vás úspěch?
Pro každého něco jiného, pro nemocné, či hendikepované je to třeba „pouze“ bezbolestný, či zdravý den, pro jiného vylézt vyšší horu, uběhnout rychleji určitou vzdálenost, pro jiné koupit si po čem touží… Osobně to cítím tak, že to je dosažení určitého stavu spokojenosti sama se sebou, ten se však týká spíše cesty, než cíle, protože úspěšní lidé si stanovují další a další cíle a mety a cesta k nim je naplňuje…

Jaký si myslíte, že bude rok 2014 pro vaše podnikání?
Úspěšný a kreativní. Musíme se vypořádat s řadou legislativních změn, což se nám daří a určitě naši rodinnou firmu rozšíříme o nové spolupracovníky.

Jak jste se dozvěděl o New Wave Service? Jak jste s jejími službami spokojen?
Společnost New Wave Service mi byla nabídnuta při zakládání nové firmy. Prvotní impuls byla výhodnější nabídka na sídlo firmy, následně jsem zjistil, že záběr společnosti je mnohem širší a velmi zajímavý. Mohu ji doporučit, protože oproti konkurenci dává zajímavou přidanou hodnotu navíc, čehož důkazem je tento rozhovor.

Radek Motyka, jednatel H&Rmoney reality, s.r.o.








blog comments powered by Disqus