Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Relaxace

  • 0

Ať jste muž či žena, určitě se vám už nejednou stalo, že jste nestíhali tu spoustu úkolů, která se vám hromadila na stole. Byli jste vyčerpaní a podráždění, protože nemáte šanci všechny úkoly splnit do požadovaného termínu. Nepomohlo ani to, že jste si nějakou část práce vzali domů, jelikož vaše drahá polovička měla v plánu zajít si na romantickou večeři a poté do kina. Místo toho se ovšem pohádáte, že na to nemáte čas, a musíte vše stihnout v termínu. Nakonec neuděláte žádnou práci ani doma a oba si jdete uraženě lehnout. Každodenní stresové situace zažívá denně téměř drtivá většina lidí. Přitom stačí najít si každý den na sebe aspoň 5 minut a věnovat se relaxaci. Jistě si řeknete, co je to za nesmysl zrelaxovat se za 5 minut a raději čas využije nějak jinak, ale opravdu to jde.

Tohle rychlé relaxační cvičení vás příjemně osvěží a nabudí k další práci. Odpočinete si, dostanete ze sebe pryč vše špatné a vaše práce bude mnohem produktivnější a kvalitnější než ve stavu, kdy jste unavení a naštvaní.

Cvičení můžete provádět buď na zemi v tureckém sedě, nebo na kancelářské židli, to záleží jen na vás a vašich možnostech. Doporučuje se k tomuto cvičení pustit relaxační hudbu a zapálit si vonnou svíčku nebo tyčinku.

Pohodlně se usaďte a uvědomte si sami sebe. Zhluboka se nadechněte, zadržte dech na 5 vteřin a pomalu vydechněte. Opakujte 4 krát.  Po 2-3 minutách byste měli cítit, jak se vaše mysl pomalu zklidňuje. Budete mít pocit radosti a nebudete se cítit tak vyčerpaní jako před tímto cvičením. Úlevu pocítíte okamžitě, a pokud si navyknete opakovat cvičení pravidelně, klidně i třikrát za den, budete se cítit velmi dobře. Cvičení je vhodné i v případě že vás bolí hlava, přepadla vás migréna nebo máte příliš vysoký tlak.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus