Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Po mateřské podnikatelkou

  • 0

Spousta žen po mateřské dovolené má problém vrátit se do původní práce, protože jim málokdo nabídne možnost zkráceného úvazku, díky kterému by zvládaly jak práci, tak výchovu dítěte.

Rok od roku přibývá žadatelů o živnostenský list, především jsou to právě ženy. Spousta z nich jsou matky, kterým skončila mateřská dovolená. Drtivá většina zaměstnavatelů bohužel matkám po mateřské moc nepomůže, a jestliže personalista obdrží životopis, ve kterém stojí, že uchazečka má malé děti, většinou ihned životopis smaže. V tomto případě se vyplatí děti do životopisu vůbec neuvádět, takže uchazečka bude mít díky tomu mnohem větší šanci, že dostane pozvánku k osobnímu pohovoru, kde se jí nicméně na rodinný stav a děti zeptají. Stát bohužel nepodpoří firmy, které by daly šanci matkám s malými dětmi a zaměstnaly je na zkrácený úvazek, což je škoda, protože ohlasy veřejnosti by byly jistě povzbudivé. Určitě se najde zaměstnavatel, který matku zaměstná na zkrácený úvazek, ale těch je velice málo.

V dnešní době přibývá matek, které rozjedou byznys už na mateřské nebo ihned po jejím ukončení, a spoustě z nich se daří. Takže pokud jste také matka na mateřské, nebojte se to vyzkoušet! Jediný, kdo vám brání, jste vy sama a vaše obava, že to nezvládnete. Stačí to překonat a váš život se může otočit k lepšímu a můžete získat vlastní nezávislost. Dejte si však pozor na to, v čem budete chtít podnikat. I podnikání má svá úskalí, proto je vhodné si všechno pořádně promyslet a vybrat si takovou činnost, kde se budete cítit dobře a bude vás bavit. Také by neměla mít příliš vysoký vstupní kapitál, protože nějakou chvíli trvá, než se byznys pořádně rozjede. Pokud si nebudete vědět rady, nebojte se požádat odborníka o pomoc nebo radu.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus