Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak napsat poutavý životopis

  • 0

    Personalistům chodí nepřeberné množství životopisů, které nemají šanci přečíst a protřídit. Pokud by se měli každému věnovat 3 minuty, celý den by nedělali nic jiného. Jednou mi přišla od personalistky odpověd’ kde stálo, že neodpovídají na všechny emaily, ale pouze na vybrané s tím, že čtou prvních 50 emailů a ostatní smažou. 

    Co když nepošlete životopis včas a ten váš bude nemilosrdně smazán, ikdyž můžete být vhodným kandidátem na danou pozici? 

Aby váš životopis neskončil v koši s ostatními, je důležité, aby měl několik náležitostí.

 

1.Velikost životopisu

Životopis by neměl přesáhnout délku jednoho, maximálně dvou listů formátu A4. Mnohdy personalisté dlouhé životopisy ani nečtou a rovnou je smažou.

 

2.Osobní údaje

Do hlavičky životopisu stačí uvést vaše jméno a příjmení a kontaktní údaje jako telefonní číslo a emailovou adresu. Personalista nepotřebuje vědět, jaká je Vaše adresa ani datum narození. V každém životopise máte ukončené vzdělání a podle něj si personalista může udělat poměrně jasnou představu o tom, kolik vám je asi let.

 

3.Vzdělání

U vzdělání byste měli napsat dobu studia, název školy, obor a způsob ukončení studia. Nemusíte uvádět základní školu.

 

4. Pracovní zkušenosti

Předchozí zaměstnání uvádějte chronologicky od nejnovějšího. Přesný název zaměstnavatele, dobu praxe a název pozice je samozřejmostí. U pozice můžete jednou větou rozepsat, co všechno bylo náplní vaší práce. Důležité je napsat  co jste dokázali a jak jste pomohli firmě.

 

5.Cizí jazyky

Minimálně jeden cizí jazyk je dnes naprostou samozřejmostí. Umíte-li dva a více cizích jazyků, napište u každého úroveň znalosti jak písemného tak i ústního projevu.

 

6.Další znalosti a dovednosti

Tady máte prostor na znalosti práce s PC, řidičský průkaz a kurzy, které jste absolvovali a způsob jejich zakončení.

 

7. Fotografie

Jestliže na životopis vložíte svou fotografii, dejte pozor na výběr. Měla by zachycovat vaši aktuální podobu, bez dalších osob a zvířat.

 

 

 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus