Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Zálohování dat v mobilním telefonu

Už se vám někdy stalo, že jste ztratili svůj mobilní telefon nebo se vám ho podařilo utopit na dovolené a spolu s ním zmizely všechny kontakty, fotky, videa a další důležité dokumenty. Kdo tohle někdy zažil, ví, že zálohování kontaktů a dat z mobilu se vyplatí. V tomto článku vám poradíme, jak na to.

1. Záloha kontaktů rovnou do počítače

První, co vás asi napadne, je připojit telefon k domácímu počítači a stáhnout si vše do něj. Výrobci telefonů mají své vlastní aplikace, pokud vám ale nevyhovují, můžete vyzkoušet univerzální zálohovací programy. Podívejte se na některé z nich.

Tipy na zajímavé aplikace:

-      MobilEdit je český program, který si poradí se správou dat a zálohováním kontaktů z iPhonu, Windows Phone, Androidu a dalších operačních systémů. Práci s daty usnadňuje přehledné dlaždicové rozhraní. Základní funkce jsou zdarma, plnohodnotná verze je placená.

-      SMS Backup zachrání historii textových zpráv a hovorů všem majitelům Androidů. Zálohování může probíhat automaticky i manuálně.

-      FreeFileSync je bezplatný program pro synchronizaci Androidů a iPhonů s počítačem. Ovládání usnadňuje česká lokalizace.

-      Helium – záloha kontaktů Android telefonu. Program ve verzi zdarma obnoví z počítače nastavení mobilu včetně všech aplikací. V placené variantě ukládá data do cloudu.


2. Cloudové řešení – úložiště dat na internetu

Nemusíte synchronizovat svůj mobil pouze s počítačem. Stačí mít internet v mobilu a veškerá data se mohou ukládat na cloud – virtuální internetové úložiště. Ke svým souborům máte přístup doslova odkudkoli a z jakéhokoli zařízení.

-      Dropbox patří mezi celosvětově nejoblíbenější cloudové úložiště. Uživatelé mají zdarma k dispozici 2 GB dat. Dostupné jsou aplikace na zálohování dat z mobilu Android, iPhone a nově i Windows Phone.

-      Google Drive nabízí k dispozici 15 GB prostoru. Podporuje většinu formátů videa, dokumentů i obrázků.

-      SkyDrive – na uživatele čeká zdarma 7 GB volného místa. Ačkoli se jedná o appku Microsoftu, spustíte ji i na Androidech nebo iPhonech.

-      SugarSync dokáže jak synchronizovat telefon s počítačem, tak uložit a zálohovat kontakty a obsah telefonu do cloudu. SugarSync podporuje většinu dostupných zařízení.  

Pokud se váš telefon dostal do nepovolaných rukou, můžete zneužití citlivých dat zabránit. Paměť mobilního telefonu lze vymazat na dálku. V chytrých telefonech je tato funkce integrovaná přímo do systému.

U zařízení Apple vám pomůže Find My iPhone. Ve Windows Phone je služba dostupná přímo v menu (Nastavení – Najít můj telefon). Telefony s Androidem se dají ovládat pomocí Device Manager. Nezapomeňte, že funkci musíte předem aktivovat.



Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus