Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

JAK NA BUSINESS CASUAL STYL PRO DÁMY

Nedávno jsem na těchto stránkách představila business casual styl v pánském provedení a slíbila vám, že se vrátíme k dámám někdy příště. Tak dnes nastal ten čas a já plním svůj slib. Jak už bylo řečeno, pravidla pro dámský Business CasualDressCode jsou poměrně velmi volná a ne zcela jednoznačná. Jednoznačně lze však oblečení podle tohoto dress codu lze charakterizovat jako elegantní, pohodlné a minimálně provokativní.

Základním prvkem tohoto stylu oblečení je sukně nebo šaty ke kolenům, pokud kalhoty, tak plátěné nebo ještě lépe vlněné. Vhodný je i kostým ve výraznějších barvách, dámská verze tohoto stylu totiž netrvá na modré, šedé či černé barvě. Oblečení nemusí být striktně jednobarevné, vše musí však jako celek působit elegantně.

K sukni či kalhotám se nosí halenka nebo košile. Tasmí být barevná i decentně vzorovaná. K halence či košili se doporučuje obléci sako nebo propínací svetřík, tzv. cardigan. Spolu se sakem lze nosit i kvalitní jednobarevnénejlépe bílétričko, případně i s límečkem.Nevhodná jsou však trička s proužky, neboť vzbuzují příliš volnočasový dojem.

Boty k Business Casual oblečení by měly být jednoznačně kožené. Nejsou nutně vyžadovány uzavřené boty, jsou povolené i sandály v nejrůznějších variacích, případně i baleríny. K sukni nebo šatům není vyžadováno nosit punčocháče nebo punčochy. Pokud je již oblečete, vyhněte se výrazným vzorům.Sportovní boty jsou v rámci Business CasualDress Codu zakázány, určitou výjimku tvoří jen značkové kožené tenisky nebo značkové plátěné kecky v tlumených barvách (např. tmavě modrá).

Džíny? Nejsou striktně zakázány, smí se ovšem nosit jen doplněné halenkou a sakem. Pokud se neumíte džínů vzdát,musí být neošoupané, neseprané a samozřejmě značkové. Na džínovou sukni nebo šortky však zapomeňte.

Doplňky – šátky, pásky, hedvábné šály, šperky jsou velmi vhodné. Mohou být i ve výraznějších barvách a s výraznějšími vzory. Dejte však pozor n to, aby celek nebyl vyzývavý a působil elekantně, spíše až konzervativně.

Kabelka k Business Casual oblečení je obvykle větší a ideálně by měla být kožená. Pokud máte značkovou kabelku šitou z látky a dobře vám ladí s ostatním oblečením, můžete ji použít. 

Dámský Business CasualDressCode nemá striktně definovaná pravidla. Je hodně individuální. Každý zaměstnavatel, který Business CasualDressCode vyžaduje má trochu rozdílnou představu o tom, co se v rámci tohoto dress codu smí a co nesmí. Vždy by však mělo být oblečení podle Business CasualDress Codu konzervativně elegantní a minimálně vyzývavé. Obecně platí, že je lépe být konzervativnější, usedlejší než příliš uvolněná a sportovní. 

Autor: Markéta Dostalíková

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus