Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

CO JE TO BUSINESS CASUAL STYL?

Pokud občas dostanete pozvánku na nějaké setkání, konferenci či formální večírek, jistě vám sjede oko na to, co si vlastně obléci. Většinou je na pozvánce napsáno DressCode: Business Casual styl. Co si pod tím máte vlastně představit? Především seriózní, pohodlný a elegantní styl. Pokud se zaměříme na pány, neznamená to jen odvázání kravaty a zrušení bílé košile. V BussinesCasual stylu nemá místo kravata ani motýlek. Spíše uvidíte kravatové šály nebo hedvábné kapesníčky. Hezkým prvkem jsou košile na manžetové knoflíčky, které jsou barevné a tematicky tvarované. Tento styl oblékání je především barevnější, elegantní a pohodlný. Sako a pánské kalhoty jsou v rozdílných barvách.

KOŠILE se nosí na prvním knoflíčku rozepnuté. Vhodnou košilí k tomuto stylu jsou Button-down košile, to jsou košile s připnutými špičkami límečku, ty totiž udrží košili kompaktní. Košile může být s barevným proužkem nebo kárem. Jako podklad se používá bílá látka, aby hezky vynikl barevný vzor. Košile může být dokonce kombinována ze dvou až tří barev.

Klasikou tohoto stylu je modré sportovní SAKO nebo blejzr. Sportovní sako může být protkáno károvaným vzorem. KALHOTYk takovému saku je možnomít světlejší i tmavší, ale vždy jednobarevné a bez vzorů. Co musí být, je OPASEK v barvě bot. Ten bývá silnější než do klasického obleku a může mít i masivnější sponu.

SLABÉ VLNĚNÉ SVETRY, nejčastěji s výstřihem do písmene V, jsou ideálním doplňkem casual košile a sportovního saka. Utlumí výraznou košili a vytvoří barevný přechod k ostatnímu oblečení.

Co je nezbytné, je KVALITNÍ MATERIÁL S NEMAČKAVOU ÚPRAVOU, neboť Business Casual oblečení je vhodné do auta k pracovním cestám, pro pracovní schůzky a setkání, alei pro volný čas. Od tohoto stylu oblečení očekáváme vyšší životnost než od společenského oblečení. Proto volíme na omak silnější, až hrubší látky s nemačkavou úpravou. Pánské kalhoty s příměsí elastanu zvýší komfort fyzicky aktivních mužů.

 

Pokud se týče tohoto stylu v dámské módě, pravidla pro dámský Business CasualDressCode jsou poměrně velmi volná a ne zcela jednoznačná. Ale bezesporu oblečení podle tohoto dress codu lze charakterizovat jako elegantní, pohodlné a minimálně provokativní. Ale o tom vám napíšu zase příště.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus