Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Interní projekt agentury CzechInvest „Podpora Start-upů“

Cílem interního projektu jeurychlení rozvoje začínajících inovativních malých a středních podniků(start-upů) v různých fázích jejich vývoje jak v České republice, tak na cílových trzích prostřednictvím klíčových aktivit CzechStarter, CzechAccelerator, CzechDemo a CzechMatch.

Interní projekt je financován z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) 2014-2020, program Marketing.

Je určen pročeské malé a střední podniky(start-upy), stáří 0 - 7 let (dle aktivity) s nejvýše 50 zaměstnanci.

V rámci interního projektu budou pokračovat úspěšné projekty CzechAccelerator 2011-2014 a CzechEkoSystem, které v uplynulém období pomáhaly inovativním firmám získat zkušenosti s podnikáním.

CzechEkosystem s novým názvem CzechStarter bude po dobu několika měsíců rozvíjet podnikatelské aktivity start-upů prostřednictvím poskytování specifických služeb mentoringu a poradenství. Vybraným start-upům, které absolvují několikaměsíční program, bude umožněno vycestovat na 2-3 týdenní program v Silicon Valley, kde načerpají zkušenosti a náhlednou do podnikatelského ekosystému vyspělého trhu.

Předpokládaným termínem spuštění aktivity CzechStarter je polovina listopadu 2016.

V případě, že by účastníci nechtěli do ekosystému vyspělého trhu pouze nahlédnout, ale také se zúčastnit 3 měsíčního akceleračního programu, budou mít možnost přihlásit se do klíčové aktivity CzechAccelerator.

CzechAccelerator bude probíhat ve spolupráci s vybranými podnikatelskými inkubátory, které budou poskytovat účastníkům kancelářské prostory a mentoring, pomáhat se získáním zkušeností s podnikáním na vyspělých zahraničních trzích. Poskytované služby budou oproti minulosti rozšířené o překlady a marketingové služby, které přispějí k efektivnější propagaci českých inovativních start-upů v zahraničí.  Plánovanými destinacemi jsou Silicon Valley, New York, Singapur a Londýn.

Předpokládaným termínem spuštění aktivity CzechAccelerator je leden 2017.

Novými aktivitamiinterního projektu jsou CzechMatch a CzechDemo.

V rámci aktivity CzechMatch budou CzechInvestem pořádány oborově zaměřené akce (typu DemoDay/Pitch event/TechMatch) v zahraničí, na kterých budou vyspělejší start-upy prezentovat před investory a odbornou veřejností své projekty a sjednávat si schůzky s partnery, dodavateli či zákazníky.

Předpokládaným termínem spuštění aktivity CzechMatch je leden 2017.

CzechDemo nabízí start-upům možnost účasti na mezinárodních akcích typu CES, Slush, TechCrunch Disrupt apod., kde budou navazovat kontakty především s partnery a investory, prezentovat svůj projekt, a zvyšovat tak medializaci jejich společnosti a českého podnikatelského prostředí.

První výzva pro podávání přihlášek do aktivity CzechDemo byla vyhlášena v srpnu 2016. Nyní jsou vybíráni první její účastníci.

V září 2015 agentura CzechInvest ve spolupráci s partnery IBM, Czech ICT Alliance, AMSP a Rockaway za účelem poskytnutí ucelených informací o českém start-upovém ekosystému a zároveň jeho propagace v zahraničí spustila web CzechStartups.org. Jedná se o rozcestník pro start-up společnosti, investory a ostatní návštěvníky, kteří chtějí získat informace o programech na pomoc v rozvoji podnikání a zejména získat přehled o českém start-upovém prostředí.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus