Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Výpis z Centrální evidence exekucí můžete jednoduše pořídit na poště

  • 0

Pokud vstupujete do právního vztahu s někým, koho neznáte, je dobré si předem ověřit, zda nemá dluhy a není na něj uvalena exekuce. Můžete tak předejít značným komplikacím.

O výpis z Centrální evidence exekucí je možné požádat osobně na pobočkách Exekutorské komory ČR v Praze či Brně, kde jedna strana ověřeného výpisu stojí 50 Kč. Výpis lze pořídit i jako náhled v elektronické podobě přes webové stránky www.ceecr.cz, který vyjde na 60 Kč, bez ohledu na počet stran.

Od 1. Července lze výpis z Centrální evidence jednoduše získat na některých pobočkách České pošty, a to všude tam, kde mají kontaktní místo Czech POINT. Cena jedné strany potom vyjde na 50 Kč. Pro obstarání výpisu je potřeba zadat rodné číslo, nebo jméno a příjmení + datum narození osoby, kterou chcete prověřit.

Z výpisu lze zjistit, zda byla na konkrétní subjekt podle exekučního řádu exekuce uvalena, kdy byla exekuce nařízena popř. pravomocně odložena či zastavena, dále o jakou vymáhanou povinnost se jedná a který soudní exekutor jí byl pověřen

Jelikož asi tři čtvrtě milionu lidí v Česku má na krku aspoň jednu exekuci, je dobré si to pohlídat například, když pořizujete či pronajímáte nemovitost, najímáte nové zaměstnance či v obchodních vztazích při podnikání.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus