Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Změna místní příslušnosti pro plátce DPH, kteří nemají sídlo ani provozovnu na území České republiky

  • 0

Od začátku září nabývá účinnosti změna povinnosti registrace (podávání přihlášek) osob povinných k dani (které nemají sídlo ani provozovnu v ČR z pražského Finančního úřadu na Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj.

Pro stávající plátce vydá Finanční úřad pro hlavní město Prahu, jakožto původní správce daně, rozhodnutí o změně místní příslušnosti a to nejpozději do 12 měsíců ode dne nabytí účinnosti zákona č. 243/2016 Sb. V tomto rozhodnutí bude stanoveno datum, od kterého dojde ke změně místní příslušnosti na nového správce daně - na Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj. Do data, určeného tímto rozhodnutím je nutné zasílat veškeré platby DPH a veškerá podání týkající se DPH dosavadnímu správci daně - Finančnímu úřadu pro hlavní město Prahu.

Cílem této změny je snížení počtu spravovaných daňových subjektů Finančním úřadem pro hlavní město Prahu.

Jelikož komunikace daňových subjektů probíhá převážně elektronicky, neměla by změna způsobit žádné komplikace ve vztahu k plnění ani nárůst nákladů k potřebné administrativě.

Jakmile dojde ke změně místní příslušnosti na Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj, daně bude nutné hradit na účet 705-77621761/0710 nebo při placení daní ze zahraničí na účet v mezinárodním formátu IBAN CZ02 0710 0007 0500 7762 1761. Všechna podání týkající DPH bude nutno zasílat do datové schránky ID: qbrn6nx nebo písemně na adresu: Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj, Územní pracoviště Ostrava I, Jurečkova 940/2, 700 39 Ostrava.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus