Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Akční plán pro podporu podnikání

  • 0

Ministerstvo práce a sociálních věcí má k dispozici Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí, v němž je jednou z aktivit zvýšení informovanosti starších osob o možnostech uplatnění na trhu práce případná podpora jejich samostatného podnikání. 

Podle informací záměr realizuje především Úřad práce ČR. Ten také sleduje, kolik lidí 50+ ÚP podpořil v rámci Aktivní politiky zaměstnanosti. V roce 2015 se například na rekvalifikacích podílelo celkem 24,9 % osob nad 50 let a u zvolené rekvalifikace to bylo 12,8 %.

ÚP také realizuje regionální projekty, které jsou financované z Evropského sociálního fondu. V krajích projektů, zaměřených na podporu uchazečů o zaměstnání starší věkové kategorie, vloni proběhlo celkem deset. Další tři se zaměřily na podporu generační výměny, a to jak na udržení lidí v předdůchodovém věku na trhu práce, tak na předávání zkušeností lidem, kteří na trh práce teprve vstupují. Jednotlivé kraje nabízejí i cílené projekty – třeba Aktivní v padesáti v Královéhradeckém kraji, Jdi dál! 50+ v Moravskoslezském kraji, Začínáme po 50 ve Středočeském kraji nebo Třetí kariéra v kraji Vysočina.

Podnikání po padesátce přináší podle těch, kteří s ním mají vlastní zkušenost, některé výhody.Nikdy není pozdě a na nic není nikdy čas úplně ideální. Zkrátka, vždy jsme v dobrém věku. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus