Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Je dům opravdu výhodnější?

  • 0

Někteří z nás mají touhu žít někde kde je klid, samota, chtějí okopávat záhonky a starat se o své vlastní hospodářství. Málo kdo ví, že v minulých letech se vysoké procento přestěhovalo na venkov. Dnes už existuje i velká skupina lidí, kteří vystřízlivěli a zjistili, že tento životní styl pro ně není ideální. Bohužel stačí jen jedna malá investice a z krásné pohádky na venkově s hezkým baráčkem se může rozpadnout. S jakými problémy se dá počítat v případě, že se chcete s rodinou přestěhovat za přírodou, klidem a větším prostorem?


Milné přesvědčení, že život v domě je výrazně levnější oproti bytu

Častým podnětem ke změně obydlí může být i finanční krize. Zejména velmi levné domky v téměř opuštěných oblastech láká k nastěhování za účelem zlepšení finanční situace Do starších nemovitostí bývá obvykle nutné investovat značné částky, aby se je dalo obývat, častým překvapením bývá také nutnost pořídit si nové auto. V neposlední řadě, dojíždění do práce, rozvozy dětí do škol nebo zájmových kroužků.

Lidé toužící po absolutním soukromí a životě bez kontaktu se sousedy

Je jisté, že nebudete slyšet od sousedů každé slovo v případě, když se přestěhujete do baráčku. Je jisté, že v panelovém domě budete slyšet každé slovo, každou ránu a je také pravděpodobnější, že vás někdo vytopí dřív než by hrozilo v rodinném domě. Není ovšem žádným tajemstvím, že na vesnici vás sice nebude nikdo slyšet, ale budou vše o vás vědět.

Nepraktičtí lidé a ti, kteří předem vědí, že na práci kolem domu nebudou mít čas ani chuť

Ovšem lidé, kteří si pořídí novostavbu s full servisem nebudou mít nejspíš starosti se zahradou a obzvlášť velkou práci kolem domu. Není ani zrovna moudré, aby se do rodinného domu stěhovali lidé, kteří nemají ani ponětí o tom, jak se starat o dům. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus