Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Druhy pojištění majetku I.

Většina lidí vlastní majetek. Je jedno jestli je menší, nebo větší. Proto není od věci, nechat si svůj majetek pojistit. V případě majetku vyšší hodnoty je to nezbytné. Existuje celá řada  poškození od živelného, krádeže, ztrátě atd.

Smysl pojištění

Pojištění majetku se sjednává  z důvodu jeho ochrany. Kdykoliv se může cokoli přihodit a pokud nemáte sjednané pojištění, nedostanete za něj žádnou finanční náhradu. A právě finanční náhrada za způsobenou škodu je hlavním důvodem sjednávání pojištění.

Jsou také případy, kdy si můžeme škodu na majetku způsobit sami. Většinou se jedná o  obory podnikání, kde je vysoké riziko škody.

Mezi základní druhy pojištění majetku patří pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti. Pojištění domácnosti zahrnuje pouze věci které k ní náleží, jako je nábytek, elektronika a další. Zatímco pojištění nemovitosti platí pouze na samotnou nemovitost (stavbu) bez věcí, které se nachází uvnitř.

Pojištění movitého majetku a jeho druhy

Živelní pojištění

Tento druh pojištění se sjednává pro případ poškození nebo zničení, především z důvodu požáru, výbuchu, krupobití, vichřice, záplav a jiných.

Pojištění proti krádeži a loupeži

Pojištění proti krádeži můžeme sjednat pro veškeré movité věci, cennosti i peníze. Vztahuje se to na odcizení formou krádeže, vloupáním nebo loupeží.

U některých pojišťoven se můžeme setkat s tzv. pojistným plněním v nových cenách. Takové pojištění se sjednává jako pojištění nové hodnoty a v případě poškození či odcizení věci vám pojišťovna vyplatí náklady na opravu nebo koupi nové věci.

Než si sjednáte pojištění, pečlivě si pročtěte všechny nabídky na trhu a teprve potom si vyberte pro vás nejvhodnější pojišťovnu a jejich pojistku.

Kategorie: Články