Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Affiliate jako předmět podnikání

  • 0

Čím dál tím více lidí, kteří se rozhodli pro podnikání na internetu si vybrali jako předmět podnikání affiliate. Není ovšem zrovna jednoduché, najít si nejvhodnější programy a obory, k propagaci. Pro každého začátečníka je nejdůležitější, aby si zjistil co je ve chvíli kdy se o podnikání v affiliate zajímá aktuálního a pro něj zajímavého. Kromě toho by měl také vědět informace o programech v oblastech, které si vybral.

Nejen začínající internetový podnikatel, by měl vědět, podle jakých kritérií vybírat.  Některé z nich jsou:

-celkový zájem o konkrétní zboží a jak moc ho lidé na internetu vyhledávají

-množství a různorodost klíčových vyhledávacích slov

-jaké výše dosahuje provize a po jakou dobu

-zda-li je zboží sezónní a závislé na počasí

-spontánní nákupy

-zaměření na cílovou skupinu a jak se chová

-výše ceny – vyplatí se prodávat dražší zboží, když má vysokou provizi?

Nevhodnými kandidáty na affiliate jsou obory, jejichž zboží je až moc levné a průměr objednávky je kolem 1000 Kč. Dále to je elektro, knihy, hračky a sportovní potřeby.  Půjčky a finanční produkty jsou přeplněny affiliate, ale ale jen zlomek podnikatelů je úspěšný.

Naopak mezi nejvhodnější oblasti patří jednoznačně oblečení, obuv a doplňky. Škála nabízeného zboží je široká, stejně jako klíčová slova. Navíc některé kousky se dají sehnat jen v jediném e-shopu a tudíž není možnost porovnat cenu s jiným e-shopem.

Oblasti kolem domu a zahrady jsou na tom ještě lépe než výše zmiňovaná móda a také zdraví, protože každý o na své zdraví ať už více či méně dbá a nakupuje různé preparáty, speciální matrace atd.

Je více oblastí které jsou dosti zajímavé, ale výše zmiňované jsou na tom opravdu dobře. Vybírejte ovšem tak, aby vás to bavilo a přitom to mělo slušný výsledek  a také aby to bylo něco kde rády nakupují ženy. Ty jsou už od přírody lovkyně a rády utrácí.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus