Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Obchodní centra a stánky

Stánkový prodej v obchodním centru

S příchodem chladnějšího počasí a Vánoc se čím dál tím více venkovních prodejců stěhuje do tepla obchodních center. Prodejní místa se pronajímají jak krátkodobě, tak dlouhodobě. Jestliže prodáváte zboží, které je IN a hodí se jako vánoční dárky, tak se pronájem místa vyplatí. Než se ale dostanete souhlas s pronájmem, musíte přesvědčit provozovatele daného obchodního centra. Pokud budete nabízet zboží, které tam nabízí třeba tři další prodejci, je možné, že o Vás nebude zájem a budete se muset poohlédnout někde jinde. Navíc by měl Váš sortiment zapadnout k nabídce obchodního centra a nevybočovat z řady. U krátkodobého pronájmu je vhodné, že není příliš drahý a většinou se vejdete do 2000 korun na den. Než se rozhodnete pro pronájem v obchodním centru, nezapomeňte si důkladně přečíst smluvní podmínky a zjistit všechny podrobnosti, které se k pronájmu vztahují. Kromě pronájmu za prodejní plochu Vám mohou vybraná obchodní  centra účtovat poplatky za toalety, ochranku, nebo např. vytápění. Díky těmto položkám se může Váš účet zvednou o několik desítek procent oproti původní ceně. Je třeba si také pohlídat, zda  není ve  smlouvě ujednání o procentech z celkového obratu.

Stánkový prodej venku

 Chcete prodávat v blízkosti obchodního centra, ale nechcete investovat tolik peněž do pronájmu, můžete to zkusit před nimi, kdy je cena i čtyřikrát nižší, než uvnitř centra. Navíc většina obchodních center, má své malé vánoční trhy. Můžete prodávat i na klasických vánočních trzích, které jsou obvykle na větších náměstích, tam ale musíte nabízet většinou řemeslné výrobky. To ale záleží i od města. Některá si zakládají jen na rukodělných výrobcích. Vzhledem k tomuto kritériu, jsou trhy většinou každý rok stejné, ale kupující mají o zboží zájem pravidelně.

Máte-li zájem především o stánek na vánočním trhu, tak byste měli vědět, že na známé trhy bývají obsazená minimálně půl roku předem. V září ještě můžete sehnat stánek, ale nemusí to být zamykací budka, s topením, ale jen klasický dřevěný pult se stříškou.

Kategorie: Články