Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Podnikání na internetu a nejčastější chyby

Začátečníci v podnikání na internetu dělají spoustu chyb, což je normální, neboť začátky jsou těžké a ne vždy se ten správný a úspěšný start povede.

Podnikání neberou vážně.

Podnikání není činností, která nic nestojí. Věnujete tomu dost času a taky peněz. Téměř nikdo nedokáže zbohatnout ze dne na den, nebo se mu nezrodí v hlavě nápad, který mu bude vynášet miliony korun. Každý podnikatel začíná od nuly a posouvá tak vznik svého byznysu ve své režii.

Lidé stále neberou virtuální podnikáni moc vážně. Je to práce u které si může vydělat jen někdo kdo umí programovat a má k tomu dostatek financí a šance zbohatnout je přece minimální.

V dnešní době se ale online podnikání neustále rozvíjí a jsou v tom obrovské peníze. Podnikatel může sám ovlivnit kolik peněz si chce vydělat. Je to také podnikání a jako podnikání ho musí brát a nebát se vyzkoušet nové věci.

Nemyslí na budoucnost

Jsou takzvaní podnikatelé, kteří se rozhodnout podnikat jen proto, že nějaký známý si vydělal nějakou tu korunu. Založí si nějakou stránku a na ní se rozhodnou vydělávat peníze, protože je to podle nich velice jednoduché. To je ale mylná informace.

Jestliže se rozhodnete podnikat, musíte si uvědomit jestli to je jen chvilková záležitost, nebo se tomu budete věnovat i v budoucnu. Rozmyslet si v čem budete podnikat a stanovit si své cíle. Zakládat si živnost jen proto že se vám to teď zalíbilo, ale za půl roku s tím budete chtít skoncovat je přeci hloupé.

Jsou bez peněz a potřebují je

Nemáte žádné peníze a rozhodnete se podnikat. Webové stránky si můžete sami a zdarma vytvořit dostupných systémech. Na e-shopy tak fungují systémy, které jsou bezplatné. Můžete si také najít hosting s doménou za minimální poplatek. Do začátku bude tohle stačit, ale nezapomínejte na pravidlo ceny na úkor kvality.

Četbou odborné literatury se stanou experty

Člověk může přečíst spousty knih, ale nic mu nedá víc než praxe. Čtení knih o úspěchu ostatních podnikatelů, jejich rad a zkušeností je přínosné, ale z vás to milionáře neudělá a nepřipraví vás to na podnikání. Podnikatel se nesmí bát zkoušet něco nového a taky si zariskovat. Úspěch nezávisí na tom, kolik knih budete mít přečtených.

Kategorie: Články