Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Mýty o podnikání a podnikatelích

  • 0

Lidé, kteří se nikdy přímo nevěnovali podnikání, ani se nesetkali s podnikatelem mají o podnikání spoustu předsudků, které vznikly kvůli neustále omílaným mýtům a omylům.

Podnikatelský start je příliš drahý

Jeden z nejrozšířenějších omylů  na kterém je pravdivé minimum. Samozřejmě že jsou obory které jsou finančně velice náročné a jsou na vstupní investici extrémně drahé,  např. bankovnictví. Téměř všechny plány lze  jednoduše financovat různými zdroji. Mimo vlastní kapitál můžeme k financování použít jiné cizí zdroje – úvěr, půjčku, investora. Na trhu je velké množství investorů, kteří mají peníze potřebné k investování a zároveň hledají možnost jak peníze investovat. Pokud máte podnikatelský plán který je zrealizovatelný, kvalitní a šance být úspěšný, určitě se vám podaří investora přesvědčit aby peníze investoval zrovna do vašeho podnikání.

Všechno je vymyšlené, nic nového nevymyslím

Podmínka aby bylo vaše podnikání úspěšné netkví v tom, že váš nápad bude originální, nevšední nebo nový. Každý den vznikají i zanikají po celém světě obchody, kosmetické studia, agentury. Klienta získáte tím že mu budete nabízet kvalitu, lepší marketing, přidanou hodnotu a to co jinde nedostane. Originální nápad není garancí toho, že budete úspěšní. Realizace nevšední služby nezaručí, že bude o ni zájem. Není důvod bát se podnikat v oboru ve kterém podniká spousta jiných.

Založení firmy je drahé a časově náročné

Od 1.1. 2014 platí zákon o obchodních korporacích zakládání společností, který říká, že základní kapitál může být 1 Kč a to si může dovolit každý.  Založení společnosti  svépomocí, je sice časově náročnější, ale náklady činí zhruba 16 500 Kč, nebo můžete zakoupit předzaloženou společnost, která vyjde na 19 500 Kč. U této varianty podepíšete smlouvy a další den se můžete vrhnout na podnikání.

Provoz společnosti je drahý

Pokud platíte pronájem prostor, máte dost zaměstnanců a k tomu splácíte půjčky, tak jsou náklady opravdu velké. Velikost nákladů však závisí na vašich požadavcích na zaměstnance, prostory a vybavení. Počáteční náklady jdou snížit podnikáním z domu, pokud jste si vybrali jako obor podnikání, reklamu, IT, poradenství, nebo jiné. U téhle varianty je vhodné využívat virtuální sídlo. Budete vypadat profesionálně a mít výbornou adresu.

Podnikání je risk

Podnikání můžete vyzkoušet aniž byste ho brali jako risk všeho. Vyzkoušíte něco o čem si myslíte, že má nějaký smyl a potenciál uchytit se na trhu. Pokud se vám nebude dařit, vždy to můžete ukončit. S.R.O.  je výhodné v tom, že jako společník neručíte svým majetkem ( jen do výše nesplaceného kapitálu) Pokud se rozhodnete podnikat například v poradenství, nebo si založíte e-shop, můžete to skloubit s vašim současným zaměstnáním. Konec podnikání  taky nemusí být úplně nejhorší. Je to  velice podobné změně zaměstnání.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus