Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Kde a jak mohou studenti získat praxi?

Mnoho absolventů stojí o prázdninách před skutečnou zkouškou dospělosti a to v podobě hledání práce, kterou jim může pořádně zkomplikovat chybějící praxe. Jak mohou mladí lidé, ať už absolventi, či studenti, pracovní zkušenosti získat?

V České republice bylo vloni bez práce 15,9 % lidí ve věku 15 až 24 let. Existuje spousta projektů, které absolventům pomohou získat tolik potřebné pracovní zkušenosti, a tím pádem i větší šanci při hledání místa.

Praxi ve formě stáže pomohou zprostředkovat například portály Stáže pro mladé či Stáže ve firmách. Stáže jsou vhodné pro studenty posledních ročníků středních a vysokých škol. Zájemcům umožní získat praxi pod dohledem zkušeného mentora, potřebné kontakty i finanční odměnu.
 
Další projekty pak nabízejí mladým poradenské a motivační aktivity nebo rekvalifikaci. Například do projektu Úspěšný start do pracovní kariéry, který cílí na mladé v Moravskoslezském kraji.  
Mladí lidé, kteří nějakou praxi či kariérní poradenství již absolvovali, jsou si potom při hledání zaměstnání více jistí.

Podpora mladých bude pokračovat i v budoucnu – prostřednictvím nedávno schváleného Operačního programu Zaměstnanost. Cílem výzvy je zvýšit zaměstnanost mladých prostřednictvím programu Záruky pro mládež
Jak je praxe důležitá, ukazují výsledky ankety mezi velkými zaměstnavateli. Pro desetinu z nich jsou předchozí zkušenosti zcela zásadní, polovina z nich je považuje za podstatné.
 
 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus