Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak se dobře a pohodlně cítit v kanceláři

  • 0

Kus svého života strávíme v práci a proto se v ní musíme cítit tak dobře,  jak to jen jde. To, jak vkusně a útulně máme zařízenou kancelář působí nejen na naši psychiku, ale i  produktivitu práce. Není důležité mít v kanceláři drahé perské koberce a leštěný nábytek. Jsou to právě maličkosti, co udělá kancelář útulným a příjemným místem pro vás a vaše návštěvy.

Pořádný stůl

Stůl je velice důležitý a vyplatí se do něj investovat. Měl by být pevný,  dostatečně vysoký, abyste měli místo na nohy a velký, aby se na něj vešlo vše, co k práci potřebujete.

Kvalitní židle

Židli byste měli věnovat dost času a nekupovat první židli kterou uvidíte. Sedavé zaměstnání dává pořádně zabrat ikdyž to tak na první pohled nemusí vypadat. U židle je důležité vědět jestli je vhodná pro dlouhodobou kancelářskou práci, dá se snadno nastavit jak výše židle tak i sklon opěradla. Správná židle by měla mít opěrky na ruce a bederní oporu.

Notebook

Jak pokročila doba a výpočetní technika, tak většina pracujících vyměnila své počítače za modernější notebooky, které jsou lehké, skladné a umožňují si bez problémů nosit práci domů. Používání notebooku má ale svá pravidla, která většina z nás nedodržuje.

Notebook by neměl ležet na stole, ale mít pod sebou stojan, díky kterému se zvedne nejlépe do úrovně našich očí. Tím, že notebook leží n stole bez stojanu si namáháme zrak a jsme unavenější. Totéž platí o klávesnici a trackpadu, kdy sedíme příliš blízko a namáháme si páteř a zrak. Stojan, externí myš a klávesnice jsou malé al velice užitečné doplňky  které nám ulehčí práci.

Barvy

Jednou z věcí, které významně ovlivňují naši psychiku jsou barvy. Jejích výběr, bychom neměli brát na lehkou váhu. Měly by se vybírat  převážně světlejší odstíny, které dokáží člověka nabít energií. Vhodná barva do kanceláře je modrá, která je uklidňující, žlutá a oranžová zase podporují kreativitu a fantazii.

Doplňky

Různé doplňky ve formě rostlin, fotografií, nebo památek z cest, dokáží krásně zútulnit vaši kancelář. Myslete i na oblíbené hrnky na čaj a kávu, nebo vonné svíčky. I tady ale platí všeho s mírou. Měli byste se cítit pohodlně a příjemně, proto stačí pár oblíbených kousků.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus