Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Procházíte 4 příspěvky pro 12 2018 by the author Libuše Skřítecká

Zvýšení náhrady za pracovní úraz

Už se vám někdy stal pracovní úraz a věděli jste, že máte nárok na náhradu platu? Od roku 2019 bude tato náhrada za ztrátu výdělku zvýšena o 3,4%.

Náhrady představují rozdíl mezi průměrným výdělkem poškozených zaměstnanců před vznikem škody a výdělkem po pracovním úrazu nebo po zjištění nemoci z povolání, který zahrnuje i případný invalidní důchod poskytovaný z téhož důvodu.

Zvýší se…

Číst
Kategorie: Články

Jak si můžeme snížit základ daně?

Blíží se nám konec roku a pomalu už začínáme přemýšlet nad účetní závěrkou. Dnes vám chceme ukázat, jak je možné optimalizovat daně.

1. Nákup kancelářských potřeb

Kancelářské potřeby jsou pro provoz firmy většinou nezbytné, a proto jde o plně uznatelné náklady. Jen je třeba dát si pozor, aby uváděné náklady odpovídaly…

Číst
Kategorie: Články

e-Neschopenky

Už jste slyšeli o e-neschopenkách? Měli by být zavedeny od roku 2020 a měli by ulevit jak zaměstnavatelům, lékařům, ale i zaměstnancům.

Elektronizace dočasných pracovních neschopností je rozdělena do tří etap.

1. Nová informační služby pro zaměstnavatele

Od 1. ledna 2019 zavádí Česká správa sociálního zabezpečení novou informační službu pro zaměstnavatele. Prostřednictvím portálu ČSSZ bude…

Číst
Kategorie: Články

Zvýšení minimální mzdy

Vláda schválila zvýšení minimální mzdy což je nejnižší přípustná výše odměny, kterou je zaměstnavatel povinen poskytnout zaměstnanci za práci v pracovním poměru a v právních vztazích založených dohodami o pracích konaných mimo pracovní poměr.

V případě dohod se však hovoří pouze o minimální hodinové mzdě, nikoli o měsíční mzdě. Minimální mzda se pro rok 2018 zvýší ze…

Číst
Kategorie: Články