Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Procházet


Procházíte 10 příspěvky pro 10 2018

Podmínky čerpání dovolené

Víte, jaká jsou pravidla čerpání dovolené? O tom dnes bude dnešní článek.

Čerpání dovolené má určit vždy zaměstnavatel, tedy termín jejího nástupu tak, abyste si dovolenou vyčerpali v tom kalendářním roce, ve kterém vám na ni vzniklo právo.

Povinnost zaměstnavatele určit zaměstnanci vyčerpání celé dovolené v daném kalendářním roce nemusí být splněna pouze ve…

Číst
Kategorie: Články

Má zaměstnanec právo na poskytnutí propustky k lékaři?

Už se vám někdy stalo, že vám zaměstnavatel nechtěl dát propustku k lékaři a chtěl po vás, abyste si vzal tento den dovolenou? Na to nemá právo. Propustka k lékaři nebo také pracovní volno z důvodu návštěvy lékaře patří k základním nárokům každého zaměstnance.

Propustka k lékaři náleží každému zaměstnanci, jež není…

Číst
Kategorie: Články

Přibývá nespolehlivých plátců DPH

Stále více přibývá nespolehlivých plátců DPH a to již téměř 15 500 firem, Konkrétně se jedná o 8317 nespolehlivých plátců DPH a 7225 nespolehlivých osob.

Zatímco nespolehliví plátci DPH od konce loňského roku ubývají, vysoké přírůstky zaznamenáváme ve skupině tzv. nespolehlivých osob. To jsou firmy, které se po zrušení registrace DPH přesunuly…

Číst
Kategorie: Články

Šikana na pracovišti

Už jste se někdy setkali s pojmy mobbing a bossing? Označuje se jimi jednání spočívající v systematickém psychickém pronásledování nebo šikanování zaměstnance, prvém případě kolegy-spoluzaměstnanci a ve druhém případě nadřízeným-vedoucím pracovníkem, které zpravidla směřuje k tomu, aby postižený zaměstnanec ukončil pracovněprávní vztah u zaměstnavatele.

Mnohdy zaměstnavatelé při hledání nových zaměstnanců slibují přátelský, milý kolektiv. To, jaký…

Číst
Kategorie: Články

Povinná registrace k DPH

Podnikáte a najednou zjistíte, že vás obrat překročil milion korun a vy byste se měl registrovat jako plátce DPH? O tom bude dnešní článek.

Pokud váš obrat překročil jeden milion korun ,máte povinnost se registrovat k plácovství DPH a to do 15. dne následujícího měsíce.

Přihláška k registraci musí být podána vždy elektronicky,…

Číst
Kategorie: Články

Jaká bude výše záloh na zdravotní a sociální pojištění v roce 2019?

Už víme, že v roce 2019 budou mít podnikatelé vyšší zálohy na zdravotní a sociální pojištění.

Všeobecný vyměřovací základ pro rok 2019 je stanoven na základě statistických údajů za rok 2017 a přepočítací koeficient je stanoven na základě statistických údajů za prvé pololetí roku 2018. 

Údaje pro stanovení záloh pro rok 2019: 

  • všeobecný vyměřovací…
Číst
Kategorie: Články

Na koho čeká státní vyznamenání?

  • 0

Před dvěma dny proletěla médii informace, že se prezident Miloš Zeman rozhodl u příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu udělit státní vyznamenání mimo jiné i zpěváku Michalu Davidovi. Od tohoto prohlášení jsou sociální sítě zaplaveny dílky mnoha vtipálků, kteří posměšně tento fakt glosují.


Historie udílení státních vyznamenání sahá do roku…

Číst
Kategorie: Články

Žádost o rodičovský příspěvek

V minulém článku jsme psali o plánovaném zvýšení rodičovského příspěvku. Dnes si řekneme kde o něj požádat a co vše k tomu budete potřebovat.

Pokud nárok na mateřskou máte, stačí, když si o rodičovskou požádáte pár měsíců před vypršením podpůrné doby mateřské. To jsou dítěti zhruba čtyři měsíce.

Formulář na rodičovský příspěvek lze stáhnout…

Číst
Kategorie: Články

Velký zájem o virtuální sídla

V poslední době se zvyšuje počet firem, které mají sídlo na virtuální adrese. Momentálně je již celkem 95 815.

Hlavním důvodem proč podnikatelé volí virtuální adresu, je to, že již hodně ke svému podnikání nepotřebuje žádné prostory, což pro ně znamená snížení nákladů. Dalším důvodem může být i možnost lukrativní adresy ve větších…

Číst
Kategorie: Články

Zvýšení rodičovského příspěvku

Plánujete založit rodinu, máme pro vás dobrou zprávu. Od příštího roku by se měla zvýšit částka rodičovského příspěvku ze stávajících 220 000 Kč na 260 000 Kč. Rodiny s dvojčaty a vícerčaty by si potom měly polepšit na 390 000 Kč místo současných 330 000 Kč. Pokud návrh projde, navýšení by mělo platit od 1. července 2019.
V současné době rodiče pobírají měsíčně při volbě rodičovského příspěvku do 3 let dítěte částku 7.334Kč…

Číst
Kategorie: Články