Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak nenahrávat zlodějům

  • 0

Léto je v plném proudu a my stále častěji vyrážíme do terénu na svých kolech. Bohužel nastal také čas žní pro nenechavce, kteří v krádežích kol vidí výnosný byznys. V letošním roce již bylo nahlášeno více než tisíc případů odcizení jízdního kola a s nástupem letních prázdnin se očekává velký nárůst v počtu těchto krádeží.

Pamatujme na to, že příležitost dělá zloděje. Necháme-li kolo volně stát bez jakéhokoliv zabezpečení, můžeme toto počínání přirovnat k ruské ruletě a máme velké štěstí, pokud kolo po návratu nalezneme na svém místě.

Samozřejmostí by měl být zámek a jeho správné použití. Kolo by mělo být připoutáno středem rámu k pevnému předmětu, aby nemohlo být odneseno.

Zamykat bychom měli kola nejen ve stojanech venku, ale také v garážích a v kolárnách, chodbách a jiných prostorech panelových domů. Často se zapomíná, že vezeme-li s sebou kola například na dovolenou na střešních nosičích či nosičích uložených na jiných částech vozu, je vhodné kola uzamknout i tam.

Bohužel ani zámek nemusí zloděje úplně odradit od jeho úmyslu, avšak zvyšuje se tím pro něj riziko, že jej při krádeží někdo vyruší, protože překonání zámku pro něj bude časově náročnější.

Poměrně novinkou je označování kol přímo od policie a evidence kol v její databázi. Takto označené kolo je pro zloděje velmi špatně prodejným úlovkem a případný kupec se vystavuje riziku, že při kontrole policie o kolo přijde a navíc ho čeká dlouhé vysvětlení, kde ke kolu přišel.

Každopádně ani jedna z možnosti nemusí stoprocentně zabránit odcizení. Nejvhodnější je kombinace více variant zabezpečení.

V poslední době se také množí případy krádeží na zakázku, a to především kol ve vyšší cenové relaci a také elektrokol.

Výrobci kol a zabezpečovacích systémů již přichází s poměrně drahými a prozatím nepříliš domyšlenými možnostmi zabezpečení kol elektronicky, například pomocí alarmů apod., avšak v této oblasti ještě spatřujeme poměrně velkou díru na trhu.

Třeba právě vy dokážete tuto díru na trhu zaplnit a vaše podnikání se rozjede díky důmyslným elektronickým systémům zabezpečení kol.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus