Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

S čím počítat na trase Praha-Ostrava

  • 0

Cestujete často? Jaký dopravní prostředek nejraději využíváte?

My jsme pro vás vypočítali časovou a finanční náročnost cesty na trase Praha-Ostrava.

Rozhodnete-li se pro cestu automobilem, počítejte s ujetím cca 375 km a také tím, že vám cesta při nejlepších možných podmínkách potrvá minimálně 3,5 hodiny, ovšem to jsou velice optimistické odhady. Jak víte, tento čas je ovlivněn mnoha faktory, například povětrnostními podmínkami a především dopravní situací na cestách. Kvůli nehodám na silnicích, opravám silnic a kolonám se vám cesta může prodloužit i o několik desítek minutek či dokonce hodin.

Při spotřebě 7 litrů/100 km a ceně benzínu 33 Kč/1 litr vás tak jedna jízda vyjde přibližně na 870 Kč.

U vlakových spojů se časy mění v závislosti na zvoleném dopravci a druhu vlaku. SC Pendolino by měl cestu zvládnout za 3:01 hodin, ostatní vlaky by se měly vlézt do času 3:20 hodin, RegioJetem cesta potrvá 3:25 hodin.

Cenový rozsah jízdného je velmi široký. Ve třídě standard bez dalších slev koupíte jízdenku z Prahy do Ostravy zpravidla již od cca 240 Kč, neprobíhá-li právě některá z akčních nabídek dopravce.

Z uvedeného tedy vyplývá, že podnikne-li cestu pouze jedna osoba, je cenově výhodnější zvolit dopravu vlakem. Cesta autem se vyplácí až tehdy, jede-li v autě 4 a více osob.

Je i možné podniknout cestu autobusem, avšak počítejte s tím, že v autobuse strávíte přibližně 5,5 hodiny a déle.

Koho nudí výhled z okénka vlaku, autobusu či auta, může zvolit mírně kuriózní druh vnitrostátní dopravy. Do Prahy může letět letadlem z ostravského letiště v Mošnově. Počítejte ovšem s tím, že za hodinový let zaplatíte malé jmění. Letenka vás vyjde přibližně na 5000 Kč.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus