Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Vrácení zboží na e-shopu

Koupili jste si na eshopu nějaké zboží a pak jste ho chtěli vrátit, to už není tak jednoduché jako dřív. Pro odstoupení od smlouvy při koupi na eshopu platí několik výjimek.

Dle zákona může každý spotřebitel v 14denní lhůtě bez udání důvodu odstoupit od smlouvy uzavřené na dálku nebo mimo obchodní prostory. Zároveň ale vyjmenovává několik typových situací, kdy od smlouvy odstoupit nelze.

A to v případě, že se jedná o zboží upravené na míru, nebo pokud se jedná o hygienické potřeby prodávané v zataveném obalu, který byl rozbalen. Stejné pravidlo se vztahuje i na potraviny nebo řezané květiny, tedy zboží, které podléhá rychlé zkáze.

Vrátit není možné ani CD a DVD s hudbou, filmy nebo počítačovým softwarem, je-li porušen jejich původní obal. Důvodem tentokrát není neprodejnost, ale ochrana autorských práv.

Pokud kupující odstoupí od smlouvy, musí do 14 dnů e-shopu zaslat nebo předat zakoupené zboží. Stejnou lhůtu mají i e-shopy na vrácení peněz. Přestože má spotřebitel i podnikatel totožnou lhůtu 14 dnů na vrácení zboží a peněz, nemusí e-shopy peníze vrátit dříve, než mu spotřebitel zboží předá nebo prokáže, že zboží odeslal. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus