Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Znáte ceny běžných účtů?

Chtěli byste si založit běžný účet a nemůžete si vybrat v jaké bance. Ukážeme vám, které banky mají účet zdarma, jaký mají vklad apod.

Většina bank dnes založení účtu „zdarma“, tedy že za samotné založení účtu nic platit nebudete. Při zakládání běžných účtů ale někdy musíte dát peníze bance jako základní vklad. Tyto peníze fungují jako jakési potvrzení, že založení účtu myslíte vážně a banka s vámi má počítat.

To, jak je s těmito penězi dále naloženo, je různé. U některých bank je můžete ihned vybrat a dělat si s nimi, co chcete. U jiných bank tento základní vklad bude na účtu uložen po celou dobu jeho trvání a peníze dostanete zpět v případě, že účet zrušíte.

Mezi banky, které při založení běžného účtu nechtějí základní vklad patří:

Air bank, ANO spořitelní družstvo, Artesa spořitelní družstvo, Česká spořitelna, Československé úvěrní družstvo, Equa bank, Expobank, J&T banka, Komerční banka, mBank, Oberbank, Raiffeisenbank, Sberbank a UniCredit bank.

Jedním ze způsobů založení účtu je online založení, kdy banka vyžaduje například platbu v částce 1kč z jiné banky jako potvrzení. Např. u Expo bank je potřeba v případě založení účtu online zaslat první platbu ve výši 1000Kč, které si však hned můžete poslat zpátky.

Jsou banky, které po vás požadují nějaký vklad, ale po založení si peníze můžete vybrat nebo přeposlat. Nejhorší možností je ta kdy banka po vás chce vklad, který si nechá po celou dobu, kdy budete mít účet aktivní. Na vašem účtu tento rozdíl uvidíte jako rozdíl mezi účetním a disponibilním zůstatkem. A u kterých bank je taková praxe:

Fio banka- vklad 100Kč

Moneta bank- vklad 200kč

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus