Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Umíte na dovolené odpočívat?

Máte mít dovolenou a odpočívat, ale nedá vám to a i přesto pracujete? Mohou za to hlavně chytré telefony a aplikace. Čím dál více Čechů pracuje i v průběhu své letní dovolené. Z průzkumů vyplývá, že 71 % pracujících včetně podnikatelů si od práce ani v době letní dovolené neodpočine. Vyřizují pracovní emaily i rychlé zprávy.

Během dovolené mají Češi zapnutý mobilní telefon, na který jim navíc chodí e-maily, a pracovní agendu vyřizují také s pomocí krátkých textových zpráv, 

Velkým zabijákem dovolených je i možnost posílat zprávu zaměstnancům, podřízeným i kolegům pomocí aplikací, jako je například WhatsApp. Nejvíce vyrušují na dovolené přes tuto aplikaci kolegové. Šéfové se snaží kontakt se svými podřízenými naopak omezovat.

Pracovní komunikaci přes aplikaci na dovolené přiznalo 68 procent respondentů. 58 procent pracovníků zůstává „na telefonu“. Pracovní e-maily pravidelně pročítá 38 procent lidí.

Oprostit od práce se přitom dokážou spíše mladí lidé. Mladí pracovníci do 29 let dokážou práci během dovolené vypustit úplně.  Zatímco jejich kolegové ve věku mezi 30 a 45 lety s prací během dovolené problém nemají.  Jednoduše využívají možnosti, které nabízejí dnešní moderní technologie. 

Každý by si měl dopřát alespoň jednou ročně nejméně dvoutýdenní nepřerušovanou dovolenou. Během ní by se lidé měli naučit úplně oprostit od pracovních povinností a věnovat se svým koníčkům a aktivnímu odpočinku. 

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus