Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Nebojte se cestovat s dětmi

To, že máte malé děti neznamená konec vašemu cestování. Cestovat se dá i s malými dětmi. Hodně lidí si myslí, že dovolenou si s malými dětmi neužijí, a že dovolená s miminkem u moře není vhodná.  Poradíme vám, jak ji zvládnut bez problémů.

Pobyt u moře příznivě ovlivňuje zdraví a děti většinou milují nová místa a dobrodružství. Vzpomínky na společně strávenou dovolenou pak patří k tomu nekrásnějšímu, co si děti i vy odnášíte do dalšího života.

Dokonce ani delší cestování autem nebo letadlem s malými dětmi nemusí být pro rodinu nutně utrpením. Pokud jste v pohodě vy, těšíte se na prázdniny, společně jste je plánovali a zapojili jste do příprav i své děti, většina z nich cestování dobře snáší.

Při dovolené s miminkem či malým dítětem rozhodně nepodceňujte přípravu. Zvlášť byste měli pečlivě vybrat správnou destinaci vhodnou pro děti. Důležité je si před cestou ověřit jaké doklady potřebujete, když cestujete s dětmi. Udělejte si podrobný seznam věcí na dovolenou k moři s dětmi.

Několik rad při cestování s malými

-  mějte všechno potřebné po ruce. Do příručního zavazadla si sbalte lahev s vodou, vlhčené ubrousky, náhradní oblečení, nočník, pleny, dudlík, lžičku, bryndáček, hrneček oblíbené hračky.

-  vemte si jídlo a pití na cestu. Je lepší nespoléhat se, že něco koupíte cestou. Sortiment v obchodech na letištích či u čerpacích stanic nemusí být vhodný pro malé děti.

- pokud cestujete s dětmi autem, dělejte častěji přestávky. Vyplatí se předem udělat si přehled o vybavenosti odpočívadel a benzinových pump a naplánovat, kde zastavíte na odpočinek. Pro malé děti je také výhodné, pokud si k nim jeden z rodičů přisedne na zadní sedadlo a děláte jim společnost.

- cestování letadlem zpravidla dobře snáší i menší děti. Je však potřeba počítat s nepříjemným pocitem během vzletu a přistání, který způsobuje přetlakem ve středním uchu. Potlačit je pomůže bonbón nebo žvýkačka. Pokud cestujete na dovolenou s kojencem, při vzletu a přistání lze miminko vzbudit, pokud spí, a nakojit je nebo mu dát napít z lahve.

Ikdyž už vaše dítě chodí, je dobré vzít na dovolenou kočárek. Přímořské klima a teplé počasí dělá své a váš drobeček se rychleji unaví.

Hlavní je si dovolenou pořádně užít tak, abychom na ni rádi vzpomínali.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus