Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Umění prezentace

  • 0

V dnešní době má klasický „řečník“ šanci nejspíše jen v politice a při slavnostních proslovech. Na odborných přednáškách a prezentacích dnes již chtějí posluchači mnohem více než jen slova. Chtějí fakta, souvislosti, příklady a vše to co říkáte i vidět. Nemyslím tím však ve vaší powerpointové prezentaci. Vždy je důležitý osobní, fyzický prvek. To znamená gestikulace, pohled, hlas, artikulace, držení těla, tón hlasu a další prvky nonverbální komunikace. Ten, kdo dovede jen ovládat dataprojektor a pouštět multimediální show, není vnímán jako prezentátor, ale spíše jako počítačový technik a to přesto, že v tomto směru je sebejisté vystupování nezbytnou podmínkou, ovšem nikoliv jedinou dostačující.

Další důležitou, často opomíjenou oblastí jsou vizuální pomůcky. Převod složitého obsahu do viditelných souvislostí vyžaduje nový styl myšlení a dobré přípravy. Přenesení myšlenek do powerpointové či jiné formy prezentace vyžaduje od prezentátora alespoň základní znalosti o současných technologiích. Realizaci svých nápadů si musíte naplánovat a nacvičit již ve fázi přípravy.

Sebelepší obsah, přesvědčivá gestikulace a nádherné snímky na prezentaci jsou k ničemu, pokud neumíte pracovat s technikou, zapomínáte mluvit a zabýváte se více pomůckami než posluchači.

Pokud se chcete dozvědět o obsahu kurzu a naučit se umění prezentace, přihlaste se na náš kurz zde: http://alavia.cz/kurzy-a-skoleni/firemni-vzdelavani/soft-skills/profesionalni-prezentace/








blog comments powered by Disqus