Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

On-line kurzy na zahraničních univerzitách

  • 0

Rozšiřte si své obzory díky tzv. MOOC (Massive Open On-line Courses). Například na serveru Coursera.org si můžete vybrat ze spousty kurzů od filozofie přes lékařské vědy až po aplikovanou matematiku, které pořádají prestižní (většinou americké) univerzity. 
Registrace a absolvování kurzů je navíc zcela zdarma, u některých kurzů je možné navíc získat i certifikát, který je ovšem zpoplatněn - většinou se cena pohybuje kolem 50 dolarů.

Po zapsání do kurzu jsou vám k dispozici výuková videa, texty a doporučené materiály k danému tématu. Záleží pak už jen na vás, jak si studium rozvrhnete a kolik času mu budete věnovat. Každý týden je v rámci kurzu zařazen test, ve kterém si můžete ověřit své nově získané znalosti. Celková délka kurzu se různí, většinou kolem 4-12 týdnů. Další výhodou je, že dané téma můžete probrat s ostatními účastníky kurzu v diskusním fóru, popř. se spojit přímo s přednášejícím.

Nenechte se odradit tím, že většina kurzů je v angličtině (některé i ve španělštině, francouzštině a čínštině) a berte to jako přidanou hodnotu. Do videí je možno vložit anglické (někdy už i české) titulky a přednášejícím je dobře rozumět. Takže pokud máte alespoň základy angličtiny, určitě se bát nemusíte.

Kategorie: Alavia Education







blog comments powered by Disqus