Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Buďte produktivnější díky správné stravě

  • 0

Věděli jste že, to co jíte dokáže velmi výrazně ovlivnit vaši produktivitu? Jakožto vytížení podnikatelé, kteří musí neustále držet tempo nejen se sebou samým ale hlavně s konkurencí. byste měli dodržovat správnou životosprávu

Jídlo, které během dne sníte a také jak ho zkombinujete má obrovský vliv na Vaši energii nejen v práci, ale také ve svém volnu.  

Nejvydatnějším jídlem dne je vždy snídaně, která má tvořit čtvrtinu denního energetického příjmu, dále je vydatný oběd, a lehká večeře. Mezitím jsou správně zvolené svačiny.

Celkem dost lidí ráno nesnídá, protože na to nemají čas. Většinou to dopadá tak, že si někde po cestě koupí kávu a k tomu si vezmou do druhé ruky koblihu s polevou, nebo máslový croissant. Přitom vydatná snídaně, je základ proto abychom se cítili dobře a měli dostatek energie. Absence snídaně a káva na lačný žaludek Vás místo povzbuzení spíš uspí a Vy se nebudete na práci soustředit.

K snídani si můžete dát například sázená vejce se šunkou a k tomu zeleninu. Můžete si dát i sladkou snídani, nicméně poté budete mít celkem brzy hlad.

Na oběd si můžete zajít do restaurace na meníčko, pokud nemáte čas si obědy chystat doma. Měli byste se vyvarovat typickým českým těžkým jídlům a smaženým jídlům. Smažené jídlo je těžké, hůře se tráví a Vy budete unavenější.

Nejlepší možností pro večeři je nějaký lehký zeleninový salát s kuřecím masem, nebo těstovinový salát s tuňákem. Pokud máte rádi na večeři kus masa, volte přírodní úpravu a jako přílohu zeleninu.

Svačiny mezi jednotlivými chody můžou být ovoce, zelenina nebo jogurt. Pozor ovšem u rozložení svačin. Ovoce by se mělo jíst jako první svačina a později už ne. Na druhou svačinu se hodí kousek pečiva se šunkou nebo sýrem. Po večeři si nikdy nedávejte nic sladkého ani moc slaného. Můžete si dát bílý jogurt nebo bylinkovou pomazánku.

Pokud jste opravdu hodně vytížení a potřebujete mít hodně energie, je vhodné zařadit do jídelníčku potraviny které jsou bohaté na živiny. Mezi ně patří například losos, červené maso, vejce, oříšky, brokolice atd.

Nejdůležitější, je jíst pravidelně všechny chody a nevynechávat. Jestliže člověk jí 2× denně tak může přibírat, protože tělo si bude ukládat energii na horší časy, než když jí 5× nebo 6× denně.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus