Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Benefity pro zaměstnance

  • 0

Benefity pro zaměstnance jsou ve firmách čím dál tím rozšířenější. Již dávno neplatí, že zaměstnance motivuje pouze výše mzdy. Firemní benefity jsou častým nástrojem u náborů nových zaměstnanců a pomáhají udržovat si kvalitní zaměstnance před odchodem ke konkurenci. Pokud má zaměstnanec na výběr z několika pozic, na které je přijatý, vybírá hodně i podle nabízených benefitů. Nabídka benefitů je v dnešní době velká a stále se rozšiřuje. Díky benefitům jsou zaměstnanci spokojeni a to je motivuje k lepším pracovním výkonům. Spokojený zaměstnanec kromě spokojenosti a kvalitně vykonané práce také vytváří ve firmě příjemnou atmosféru a nemá důvody přecházet ke konkurenci.

 Z benefitů se většinou neodvádí daně z příjmu, ani sociální a zdravotní pojištění, tudíž odměňování zaměstnanců zaměstnavatele tolik nestojí a přínos pro zaměstnance má vyšší hodnotu.

Druhy zaměstnaneckých benefitů

Peněžní benefity jsou nejčastěji využívanou formou. Ušetří zaměstnanci peníze, a to je hlavním přínosem benefitů. Většinou se jedná o papírové poukázky nebo plastové karty.

Patří sem

-poukázky na stravování (stravenky)

-poukázky na kulturu

-příspěvky na sport a zdraví

-různá školení, vzdělávací a jazykové kurzy

-příspěvky k penzijnímu připojištění

-výhodnější půjčky

-ocenění k životním a pracovním jubileím

-příspěvek na dopravné

-mobilní telefon, nebo automobil i pro soukromé účely

-notebook

-školka poblíž pracoviště

-a jiné

Nepeněžní benefity ovšem mají mnohem větší hodnotu pro zaměstnance, protože se většinou jedná o pružnou pracovní dobu, týden dovolené navíc, práci z domova, nebo tzv. Sick Days, kdy zaměstnanec zůstane po dobu 2-3 dní doma k podchycení nemoci a nemusí chodit k lékaři a na nemocenskou, která je nevýhodná jak pro zaměstnance tak i zaměstnavatele.









blog comments powered by Disqus