Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Co vše je potřeba k otevření uzavřeného investičního fondu?

  • 0

Uzavřený investiční fond s podílovými listy uzavřeného podílového fondu může pouze standardně obchodovat na kapitálových trzích. Musí být vydán určitý minimální počet uzavřených podílových fondů, ale také nesmí být překročeno vydání uzavřených podílových fondů, navíc vše musí být splněno v určitém čase.

Podílový fond, u nějž investiční společnost z majetku podílového fondu neodkupuje zpět podílové listy od podílníků.


1.       Obchodní firma investičního fondu obsahuje označení „uzavřený investiční fond“.

2.       Investiční společnost vydá podílový list uzavřeného podílového fondu za částku, která se rovná jeho aktuální hodnotě vyhlášené k rozhodnému dni. Tato částka může být zvýšena o přirážku uvedenou ve statutu. Statut stanoví, který den se považuje za rozhodný den při nákupu podílového listu.

3.       Investiční společnost může podílový list uzavřeného podílového fondu, nejdéle 3 měsíce ode dne zahájení vydávání podílových listů, vydávat za částku rovnající se jmenovité hodnotě podílového listu. Tato částka může být zvýšena o přirážku uvedenou ve statutu.

4.       Investiční společnost nevydá podílový list uzavřeného podílového fondu, dokud není zaplacena částka odpovídající jeho aktuální hodnotě nebo jmenovité hodnotě, včetně možné přirážky.

5.       Uzavřený podílový fond se vytváří na dobu určitou nebo neurčitou. Po uplynutí této doby fond vstoupí do likvidace nebo se přemění na otevřený podílový fond. Doba, na kterou je uzavřený podílový fond založen, musí být uvedena ve statutu včetně informace, zda uplynutím této doby vstoupí fond do likvidace nebo se přemění na otevřený podílový fond.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus