Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Procházíte 15 příspěvky pro 3 2015

Práce z domova-home office- výhody a nevýhody

Pravidla fungování jsou základem úspěšné spolupráce na dálku. Ačkoli je práce z domu založena na tom, že si zaměstnanci sami rozvrhují pracovní dobu ze začátku není přísnější disciplína na škodu. Lze například stanovit dobu, kdy bude zaměstnanec k dispozici na telefonu, případně kdy se musí dostavovat na pracoviště. Nejčastějším modelem bývá kombinace…

Číst
Kategorie: Články

Měřte inbound marketing!

  • 0

Pro měření webu nejprve potřebujete:

-          znát své podnikání, tržní prostředí, konkurenci a cíle

-          mít konkrétně definovanou cílovou skupinu

-          stanovit dlouhodobou strategii a krátkodobé plány

-          proměnit cíle na měřitelné indikátory

-          správně nastavit výši sílů

 

Základní metriky společné pro všechny weby – platí pro vzorky návštěvnosti z neplaceného…

Číst
Kategorie: Články

Jak a kde si zařídit živnostenské oprávnění?

Plánujete zahájit podnikání a vybudovat si svoji firmu. Poradíme Vám jak na to. Dozvíte se,  jaké druhy živností vlastně existují a kde najdete jejich seznam a kolik Vás to ze začátku bude stát.

K tomu abyste mohli začít podnikat potřebujete živnostenské oprávnění nebo koncesi.

 V současné době se však prokazujeme zejména tzv. výpisem…

Číst
Kategorie: Články

Co by měla obsahovat pracovní smlouva pro práci na dálku?

  • 0

Plánujete, že váš zaměstnanec bude pracovat z domu? Jaký je první krok k takovéto spolupráci, tedy k sepsání pracovní smlouvy?

Předně je nutné si uvědomit, že zaměstnanec může vykonávat práci z domova nebo mimo pracoviště zaměstnavatele pouze na základě dohody se zaměstnavatelem. Místo výkonu práce jsou dle zákoníku práce nezbytnou náležitostí pracovní smlouvy. Zaměstnanec…

Číst

Společenské pracovní akce – pracovní snídaně a brunch

  • 0

Pracovní snídaně a brunch

Snídaně začíná kolem deváté, může i dříve. Brunch (breakfast+lunch) v sobě spojuje snídani a oběd, proto se k němu scházíme později, kolem 10:00-10:30.

Snídaně je méně formální půlhodinové až hodinové setkání, podávají se vajíčka v různé úpravě, musli s jogurtem, párečky, sladké pečivo s džemem, džus, káva, čaj.

Brunch je bohatší o…

Číst
Kategorie: Etiketa

Inbound marketing – Poznejte svého zákazníka

  • 0

Víte komu a jak nabízet své produkty či služby?

Zákazník je ten, koho se snažíme přimět, aby se o nás zajímal a nakonec nakoupil naše produkty či služby. Pokud ho již na začátku dobře identifikujete, můžete své online aktivity lépe přizpůsobit jeho potřebám, a tím dosáhnout maximální efektivity.

Vytvořte si svého…

Číst
Kategorie: Články

Ochrana spotřebitele: poctivost prodeje výrobků a poskytování služeb

  • 0

V druhé časti Zákona o ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb. v § 3 se dozvíme o poctivosti prodeje výrobků a poskytování služeb neboli o povinnostech prodávajícího.

Povinností výrobce ze zákona je prodávat své výrobky jen ve správné hmotnosti, míře či množství a umožnit spotřebiteli překontrolování těchto skutečností.

Požadovaným množstvím je považováno takové…

Číst
Kategorie: Články

Co byste měli vědět o internetové lince

  • 0

Co byste měli vědět o internetové lince

a obávali jste se zeptat

A o čem internetoví poskytovatelé nemluví


Milý čtenáři,

Rozhodli jsme se napsat tyto řádky z toho důvodu, že jsme zjistili, že veřejnosti a snad i Vám chybí informace, jak se vlastně správně zorientovat v nabídkách poskytovatelů.

Na co máte nárok?…

Číst

Čerpání dovolené

V souladu s § 217 zákoníku práce je zaměstnavatel povinen určit dobu čerpání dovolené podle písemného rozvrhu čerpání dovolené tak, aby dovolená mohla být vyčerpána zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku. Většinou se dovolená čerpá po menších částech, přitom zákon říká, že alespoň jedna z částí by měla činit dva týdny. 

Při určení rozvrhu…

Číst
Kategorie: Články

Nejčastější chyby v daňovém přiznání

Dnes si ukážeme nejčastější chyby, které poplatníci dělají v daňovém přiznání

1.  Špatné uplatnění slev na dani a nezdanitelných částek

Mezi nejčastější chybou patří neuplatnění či chybné uplatnění slev na dani a nezdanitelných částek. Zatímco nezdanitelné částky snižují základ daně, slevy dani snižují daň samotnou. Nově lze například uplatnit slevu na dani za…

Číst
Kategorie: Články

Vztah SEO a inbound marketingu

  • 0

Vztah SEO a inbound marketingu

Před pár lety bylo SEO (optimalizace pro vyhledávače) spíše technickou disciplínou. Šlo především o to mít správně vyladěné všechny technické faktory, jako byly titulky či nadpisy, důležitá byla sémantika zdrojového kódu a bez hezké adresy bylo velmi problematické se na přední pozice ve vyhledávačích dostat.

Význam…

Číst
Kategorie: Články

Svolání valné hromady

Svolání valné hromady je povinností jednatele. Ostatní subjekty (např. společníci či členové dozorčí rady, zřizuje-li se dozorčí rada) mohou svolat valnou hromadu pouze v případech, kdy tak stanoví zákon. 


Kdy je nutné svolat valnou hromadu?

 Valná hromada se svolává zejména v následujících případech:

-  do šesti měsíců od posledního dne předcházejícího účetního období za…

Číst
Kategorie: Články

Vymezení základních pojmů ochrany spotřebitele

  • 0

V úvodní části Zákona o ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb. v § 2 jsou vymezeny všechny pojmy. My si vyjmenujeme následně ty základní.

Spotřebitel je fyzická osoba nakupující výrobky či využívající služby nesloužící pro svou podnikatelskou činnost s těmito výrobky nebo službami ani v rámci samostatného výkonu svého povolání.

Př. Pokud si koupíme výrobek…

Číst
Kategorie: Články

Virtuální asistentka ušetří nejen Váš čas

  • 0


Podnikáte a máte hodně práce a málo času? Zkoušíte vtěsnat do pracovního života i soukromý život? Pokud Vám nestačí denně 24 hodin času na všechny Vaše pracovní povinnosti, ale i zájmy a koníčky, potom zkuste využít služeb Virtuální asistentky.


Virtuální asistentka nejen že ušetří Váš čas, ale i peníze. Virtuální asistentka…

Číst
Kategorie: Chytrá kancelář

Nejčastější chyby v přehledu pro zdravotní pojišťovny

Ikdyž přehled o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovny patří  z hlediska vyplnění k těm jednodušším přesto podnikatelé v něm dělají několik chyb, a ty nejčastější si zde ukážeme.  

1. Nepodání přehledu

První častou chybou, která se týká hlavně OSVČ, které nepodávaly daňové přiznání, je to, že přehled pro zdravotní pojišťovnu vůbec nevyplní. Přehledy musejí podávat i podnikatelé,…

Číst
Kategorie: Články