Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Víte, že linka 10 Mbit může být rychlejší než 50 Mbit?

  • 0
Víte, že linka 10 Mbit může být rychlejší než 50 Mbit?
 
 
Opravdu je to tak. Záleží totiž na parametrech Vaší linky.
 
Internet je fenomén dnešní doby. Drtivá většina našich domácností má internetovou přípojku (linku) a je pro ně stejně automatická jako přípojka k elektrice, vodě a plynu.
 
Firmy, organizace i příspěvkové organizace se bez internetu v dnešní době už vůbec neobejdou.
 
Nabídka je velká a poskytovatelé internetu se předhánějí v nabízených rychlostech. Jak si, ale mám srovnat, zda skutečně dostávám za své peníze adekvátní službu? Jak správně porovnat parametry, abychom neporovnávali chybně? Mám nárok na víc?
 
Pokud ve Vás hlodá červíček pochybností, kontaktujte společnost MITRANET.CZ, která poskytuje poradenství a dodá všem zájemcům 1 měsíc internetu zdarma, abyste si mohli svou současnou internetovou linku porovnat s internetovou linkou společnosti MITRANET.CZ ve stejné cenové úrovni, kterou nyní platíte. Díky této příležitosti pak třeba zjistíte, že za své peníze můžete mít mnohem rychlejší linku i když jste po celou dobu věřili, že Vaše rychlost je 20, 30 nebo i 50Mbit.
 
Jak je to možné? Důležitým parametrem Vaší linky je kromě rychlosti (rychlost Download – jak rychle proudí data k Vám, rychlost Upload – jak rychle můžete posílat data od Vás) také agregace (počet klientů na jedné lince). Přirovnáme-li datový tok ke korytu a toku řeky, pak na této řece si představme agregaci jako stavidla, která pak proud řeky rozdělí. Při hodnotě agregace 1:10 na 10 potůčků, při hodnotě agregace 1:50 až na 50 potůčků.
 
V případě, že se v jednu chvíli, v jeden časový okamžik připojí k lince více uživatelů, kteří budou chtít stahovat data (čerpat vodu z řeky), stavidla se otevřou a proud řeky se rozdělí pro všechny tyto aktivní uživatele. Pokud se připojí k lince 50 uživatelů, proud se rázem rozdělí do 50-ti potůčků (agregace 1:50). A pro jednoho uživatele bude k dispozici (50 Mbit : 50 uživatelů = 1Mbit) opravdu pouze 1Mbit. Místo 50Mbit máte ve skutečnosti jen 1Mbit.
 
Proto je tedy možné, že i když máte na své smlouvě k internetové lince uvedenu kapacitu Vaší linky 20, 30 nebo 50Mbit, obyčejná, levnější linka s nižší kapacitou ji může několikanásobně převýšit.
 
Běžná agregace u velkých operátorů je 1:50, u menších lokálních poskytovatelů je 1:10, u společnosti MITRANET.CZ jsou linky bez agregace.
 
V čem se internetová linka u této společnosti ještě liší? Hlavní rozdíl je v samotném přístupu a komunikaci se zákazníky. Přestože jsou servisní technici i celé oddělení správy sítě na vysoké profesionální úrovni, dokáží komunikovat přirozeně a lidsky, tak aby jim rozuměl nejen inženýr zabývající se výpočetní technikou, ale i běžná úřednice nebo asistentka. Proto jim zákazníci rozumí a nemají obavy komunikovat. Komunikace se společností MITRANET.CZ je přímá. Dovoláte se přímo živým lidem a nemusíte zkoušet svou trpělivost, kde Vás kdo přepojí nebo trávit posloucháním namluvených uvítacích zpráv, jak to bývá zvykem u jiných operátorů.
 
Firemní zákazníci společnosti MITRANET.CZ mají dokonce přiděleny konkrétní techniky. Výhodou je, že mohou dlouhodobě komunikovat stále se stejnými techniky, kteří tak dobře znají potřeby jednotlivých zákazníků a umí se velmi rychle zorientovat a nabídnout efektivní řešení v případě, že firemní zákazník potřebuje své služby rozšířit nebo jakkoliv přizpůsobit nové situaci (reorganizace kanceláří, stěhování do nové budovy, rozšíření prostor nebo přišel čas na nový kamerový systém,….).
 
Technici společnosti MITRANET.CZ dokáží poradit svým uživatelům i když se problém netýká přímo internetu, ale trápí Vás třeba Vaše výpočetní technika.
Tento osobitý přístup se pak odráží na rostoucím počtu zákazníků z regionu Hranicka, Lipnicka, Přerovska, Tvačovska, Němčicka nebo Nezamyslic, kde společnost působí.

 
Proč tedy nezkusit a neotestovat svou linku? 
Nemáte, co ztratit. Můžete si jen potvrdit, že Vaše současná internetová linka je opravdu v dobré kondici, nebo zjistíte, že za své peníze může mít lepší internet, třeba ten od MITRANET.CZ!

 


Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus