Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak efektivně pracovat s iDokladem

iDoklad je bezplatná on-line fakturační služba, bez ohledu na to, jak často ji budete používat, kolik v ní vystavíte dokladů nebo povedete adresních kontaktů. Usnadňuje práci všem českým živnostníkům a podnikatelům, nenabízí pouze online fakturaci, včetně automatického generování a rozesílání faktur, ale také přehled nesplacených faktur, hlídání limitů pro přihlášení se k DPH a přípravu podkladů pro účetní. Fakturované zboží nebo služby můžete ihned odesílat klientům emailem, a to včetně naskenovaného podpisu, razítka i individuálního vzhledu faktury.

Co vše se dá v iDokladu dělat:

·         vystavovat a tisknout faktury přímo z internetu

·         tiskové výstupy jsou: faktury vydanézálohové faktury vydanépokladní dokladyseznamové tiskové sestavy

·         automaticky načítá data z databáze ARES

·         kontroluje bezdlužnost všech klientů

·         plně podporuje českou i slovenskou legislativu

·         lze propojit s ERP systémy Money

·         umožňuje tisk v českém, slovenském, anglickém i německém jazyce

·         lze nastavit podobu tisku faktury i pokladního dokladu

·         podporuje export do excelu

·         ručně nebo automaticky posílá upomínky partnerům za neuhrazené faktury

 

Funkce: 

1. Vystavení faktury

Evidence vydaných faktur umožňuje vydávat nové faktury a odesílat je e-mailem jak zákazníkovi, tak ke zpracování vaší účetní. Faktury lze tisknout a přehledně sledovat jejich úhrady. Pomocí rejstříku ARES nemusíte nic vyplňovat ručně, stačí zadat jméno nebo IČ vašeho obchodního partnera a zbylé údaje se automaticky doplní z internetu.

2. Sestavy

Letošní faktury, loňské faktury, faktury 180 dní po splatnosti – sestav najdete v iDokladu hned několik. Stačí jeden klik a iDoklad vám automaticky zobrazí faktury vyhovující danému kritériu.

3. Profesionální vzhled

Vámi vystavené faktury budou mít profesionální vzhled, ať už je vytisknete, či v podobě PDF odešlete e-mailem automaticky zákazníkovi hned po vystavení. Vzhled faktury si velmi snadno „nalistujete“ pomocí šipek a navíc si můžete v nabídce vybrat i formulář v cizím jazyku. Naskenovaný podpis s razítkem, nebo digitální podpis s certifikátem také zvýší úroveň vašich faktur.

4. Upomínky a neplatiči

Upomínky můžete zasílat „ručně“, ale i automaticky – stačí si nastavit počet dnů po splatnosti a další parametry a iDoklad upomínky rozešle za vás. Pokud máte VIP klienty, kterým upomínky nechcete posílat automaticky, je možné na jejich kartě Kontaktu odesílání upomínek zrušit.

Pokud chcete zkontrolovat dopředu, že váš obchodní partner bude mít na zaplacení, použijete unikátní službu Credit Check. Ta vám podá rychlou informaci o solventnosti partnera.

5. Platba pomocí QR kódů

V iDokladu zjednodušíte i platbu faktur svým klientům. Na každou fakturu se totiž automaticky vytisknete i speciální QR kód, s jehož pomocí mohou zákazníci platit faktury snadno, rychle a bez rizika chyby.

6. Výdaje paušálem přímo v iDokladu

Evidujete v iDokladu všechny své příjmy a současně uplatňujete výdajové paušály? IDoklad Vám všechny podklady vygeneruje pro přiznání výdajů paušálem.

Systém iDoklad dává možnost propojení s účetními softwary jako je Money S3, S4,S5, Pohoda a Altus Vario.

Účetní program Money S3 dokáže importovat vystavené faktury z bezplatné on-line služby iDoklad a obráceným směrem posílat informace o zaúčtování. Služba iDoklad umí vystavovat faktury i z mobilních telefonů, což je pro uživatele Money S3 často další důvod k používání aplikace. Aplikace pro Android umožňuje práci s iDokladem v téměř stejném rozsahu jako běžná verze dostupná přes internetový prohlížeč (stáhnout ji lze zdarma standardním způsobem přes Google Play).

O bezpečnost systému se stará SSL šifrování, běžně používané např. bankami. Data jsou pravidelně zálohována a servery jsou replikované. Máte tedy jistotu, že Vaše data jsou v naprostém pořádku a že nikdy nebudou dostupná nepovolaným osobám či firmám.





Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus