Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Office a dokumenty na iPadu

  • 0

Microsoft Office 365 je cloudová verze notoricky známé kancelářské sady MS Office. Doba se mění a politika Microsoftu je taková, že nový Office nejlépe pořídíte jako cloudovou službu s pravidelným předplatným. Díky MS Office 365 máte také již pár měsíců možnost oficiálně upravovat dokumenty na Vašich iPadech. Vše spolupracuje s uložištěm OneDrive, kam Microsoft předpokládá, že si své dokumenty uložíte. Office 365 obsahuje pro iPad aplikace Word, Excel a PowerPoint. Při jejich poslední aktualizaci představil Microsoft nový program předplatného, které začíná již na 170,- za měsíc.

Otázkou je, zda musíme za úpravu dokumentů na iPadu platit? Pravděpodobně většina z nás bude kancelářské aplikace používat spíše pro ad hoc úpravy dříve vytvořených dokumentů. Office je synonymem pro kancelářský balík, ale není to jediná aplikace, která umí pracovat s dokumenty .doc, .xls nebo .ppt. Skvělou práci Vám odvede aplikace Dokumenty a Tabulky od Google, které pracují s daty na Google Drive. Jako majitel novějších iPadů máte navíc zcela zdarma přístup ke kancelářským aplikacím od Apple – Pages, Numbers a Keynote. Všechny umí export do formátu MS Office. Keynote navíc jako prezentační nástroj odvádí mnohem zajímavější práci.

Pokud chcete jít ještě dál a být více nezávislí, iTunes je plný alternativ, které Vám umožní vytvářet dokumenty. Tímto směrem je dobré se zaměřit, pokud se zajímáte o formuláře nebo prezentace.
 

Zajímalo by Vás více o tom, jak pracovat s dokumenty nejen na iPadech? Napište nám na a podělíme se s Vámi o více našich zkušeností.
 







blog comments powered by Disqus