Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Každá druhá firma v Česku se stala obětí hospodářské kriminality

  • 0

K hospodářské kriminalitě dojde pokaždé, když je někdo uplacen ve veřejné zakázce, když dojde ke korupci ve vládním sektoru, nebo když jsou zfalšovány akcie nebo jiné cenné papíry.

Hospodářská kriminalita = jde o způsob odcizení velkého množství kapitálu ve prospěch potřeb jiné osoby nebo organizace. Jedná se o druh zločinu, který je těžko zjistitelný a mnohdy je nemožné ho řešit, protože je prorostlý a do vládních sektorů.


V posledních dvou letech je to 48% společností v České republice, které se staly obětí hospodářské kriminality. Nejčastějším typem hospodářské kriminality v Česku je krádež nebo zpronevěra majetku firmy jejími zaměstnanci.

Sílícím tendrem se stává počítačová kriminalita, která je v Česku na druhém místě. Důvodem pro masivní nárůst počítačové kriminality je stále intenzivnější využívání moderních technologií. Téměř každá firma používá webové aplikace, má vzdálený přístup do svých informačních systémů nebo používá cloud.

Třetím nejčastějším typem hospodářské kriminality jsou podvody v nákupním procesu. Nejrizikovější fází nákupního procesu je výběr dodavatele, proto je důležité znát své obchodní partnery.








blog comments powered by Disqus